Recepty - Tatarkové bagetky pre Katarínku

22.12.2009 06:00

Suroviny:

220 g vody, 2 lžičky cukru (15 g), 25 g droždí, 80 g tatarské omáčky se zeleninou (klasickou nebo jinak ochucenou), 430 g hladké mouky, 60 g polohrubé mouky, 1-1,5 rovné lžičky soli

Postup:

Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek, když vzejde, přidáme ostatní suroviny a dobře vypracujeme těsto. Necháme ho vykynout, pak propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. Po nakynutí bagetky potřeme vejcem, posypeme semínky a popř. nařízneme nožem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20-25 minut.

Poznámka:

Díky tatarce jsou bagetky vláčné několik dnů a hezky voní.

Autor: cathleen

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 17.05.2024

Svátek má Aneta

Citát pro dnešní den

Úsměv je světlo, jenž se ukáže v okně obličeje a naznačí, že srdce je doma.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz