Recepty - Houbová tresť

26.12.2009 06:00

Porce

záleží na množství

Příprava

cca 1 hod.

Suroviny:

Zbytky hub, nevzhledné houby, odřezky apod., sůl (lze i kmín drcený)

Postup:

Tyto zbytky nakrájíme na drobné kousíčky, vložíme do kastrolu, mírně osolíme (můžeme přidat i kmín) a podlijeme malinko vodou. Dusíme asi 20 min., během dušení sbíráme pěnu ze šťávy a dáváme stranou do hrnku.. Rozdušené houby propasírujeme nebo rozmixujeme. Do směsi nalejeme zpět onu pěnu a produsíme na konzistenci sirupu (rosolu apod.)Směs dáme do malých skleniček a sterilizujeme ve vodní lázni 40 min. na 90°C Použití - jako houbové koření do omáček, polévek apod.

Poznámka:

Výborné využití všech odřezků nebo zbytků, které je ale škoda vyhodit.

Autor: spagetka

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 17.05.2024

Svátek má Aneta

Citát pro dnešní den

Úsměv je světlo, jenž se ukáže v okně obličeje a naznačí, že srdce je doma.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz