Recepty - Houbová tresť

26.12.2009 06:00

Porce

záleží na množství

Příprava

cca 1 hod.

Suroviny:

Zbytky hub, nevzhledné houby, odřezky apod., sůl (lze i kmín drcený)

Postup:

Tyto zbytky nakrájíme na drobné kousíčky, vložíme do kastrolu, mírně osolíme (můžeme přidat i kmín) a podlijeme malinko vodou. Dusíme asi 20 min., během dušení sbíráme pěnu ze šťávy a dáváme stranou do hrnku.. Rozdušené houby propasírujeme nebo rozmixujeme. Do směsi nalejeme zpět onu pěnu a produsíme na konzistenci sirupu (rosolu apod.)Směs dáme do malých skleniček a sterilizujeme ve vodní lázni 40 min. na 90°C Použití - jako houbové koření do omáček, polévek apod.

Poznámka:

Výborné využití všech odřezků nebo zbytků, které je ale škoda vyhodit.

Autor: spagetka

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 02.05.2024

Svátek má Zikmund

Citát pro dnešní den

Řekni mi to, já to zapomenu. Ukaž mi to, možná si to zapamatuji. Nech mě zkusit si to a já to pochopím.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz