Recepty - Hovězí plec na klouzkách

01.11.2009 06:00

Suroviny:

Hovězí plec (asi 500g), cibule, naložené klouzky ve sladkokyselém nálevu,pikantní hořčice, sladká smetana, pepř, worčestr, tuk na pánev.

Postup:

Houby zcedíme a nálev použijeme – plecko nakrájíme na plátky, které potřeme hořčicí a vložíme do nálevu i s kořením, které v tom nálevu je –t.zn. celý pepř, nové koření, bobkový list, hořčičné semeno, koriandr apod. – marinujeme nejméně hodinu, samozřejmě, čím déle tím líp. Plátky vyjmeme a osušíme ubrouskem. Dáme na rozpálený tuk a zpěněnou cibuli. Prudce osmahneme po obou stranách, podlijeme horkou vodou a dusíme asi 25 min. Pak přidáme houby a dusíme do měkka ještě asi 20 min. Využijeme na podlití i část nálevu, který to ještě dokoření. Podle chuti okořeníme (pepř, sůl, pár kapek worčestru. Maso a houby vyndáme, do omáčky nalejeme smetanu (lze i šlehačku a vše rozmixujeme do hladka. Vratíme maso a houby, případně dochutíme. Lze podávat s rýží, houskovým knedlíkem i těstovinami

Poznámka:

 

Autor: Jana Remkova

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.05.2024

Svátek má Ivo

Citát pro dnešní den

Moudrost je třeba néjen získat, ale i používat.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz