Recepty - Jávanský králík

27.10.2009 06:00

Suroviny:

potřebujeme asi půl kila masa, dvě lžičky kari koření, 250 g oloupaných rajčat, 200 g cibule, dva banány, 3 jablka, 3 lžíce mletého kokosu, 4 stroužky česneku, lžíci másla či margarínu, hrst bylinek (pěstujete-li čerstvé, dvě lžíce sušených), sůl a pepř

Postup:

Maso orestujeme po obou stranách v hlubší pánvi na oleji až zezlátne a dáme stranou. Na tom samém oleji pak osmahneme cibuli, přidáme rajčata. Poté do pánve vrátíme maso, poprášíme jej kari a osolíme. Přidáme rozdrcený česnek, nakonec bylinky a kokos. Kdyby rajčata nepostila dostatek šťávy, podlijte vývarem a vařte na mírném ohni asi 40 minut. Ale po půlhodině nezapomeňte přidat máslo, nakrájená jablka a banány. Po uvaření vyjmeme, naporcujeme a rozdělíme na talíře. Porce masa pak přelijeme omáčkou s ovocem.

Poznámka:

stačí pro 4 porce. Jako příloha se hodí tradiční rýže, může být i bílé pečivo.

Autor: www.toprecepty.cz

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.05.2024

Svátek má Ivo

Citát pro dnešní den

Moudrost je třeba néjen získat, ale i používat.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz