V Praze - Výstava Tajemství barev dá nahlédnout do světa dětí z dětských domovů

10.04.2010 05:22

Občanské sdružení Letní dům zve na výstavu tvorby dětí a mladých lidí z dětských domovů. Výstava s názvem Tajemství barev bude zahájena 13. dubna a potrvá do 10. května 2010 ve čtyřech pražských kavárnách.

Občanské sdružení Letní dům

Každá z kaváren uvede jiné téma. Mamacoffee představí malbu jako relaxaci. Café Kafíčko navodí atmosféru bezpečného prostoru „chýšky“. Mlýnská kavárna přiblíží téma „doma v rodině, doma v dětském domově, doma v Letním domě“. Café Technika seznámí návštěvníky s vybranými technikami artefiletiky a arteterapie používanými při práci s dětmi z dětských domovů v Letním domě.

„Vernisáž proběhne 13. dubna od 18. hodin v Café Technika v Národní technické knihovně. Návštěvníci budou moci „zažít“ tajemství barev jak v procesu tvorby zachyceném na mnoha fotografiích, tak i ve výsledném díle. Věříme, že tento zážitek bude pro návštěvníky inspirací pro vlastní tvořivý přístup k životu,“ vybízí k návštěvě výstavy Martina Bromová z Letního domu.

Občanské sdružení Letní dům je neziskovou organizací, která nabízí svou službu dětem a mladým lidem z dětských domovů od roku 1997. Posláním Letního domu je zejména formou pravidelných sociálně-terapeutických pobytů a návštěv v dětských domovech pomáhat dětem a mladým lidem z dětských domovů nalézat a využívat zdroje vnitřní jistoty a vyrovnanosti směřující ke spokojenému a plnohodnotnému životu.

Letní dům využívá ve své práci arteterapie, artefiletiky, muzikoterapie, tvořivé dramatiky i práce s tělem. Prostřednictvím divadla, hudby či výtvarných technik mohou děti a mladí lidé vyjádřit své emoce a externalizovat své mnohdy traumatické zážitky. Děti jsou rozvíjeny v tvořivém přístupu ke svému životu a k vnímavosti vůči okolnímu světu a sociálním vztahům. Více na www.letnidum.cz


Výstava proběhne v těchto kavárnách:

Mamacoffee (Vodičkova 6, u divadla Minor)
Café Technika (Technická 6, Národní technická knihovna)
Café Kafíčko (Míšeňská 10, Malá Strana)
Mlýnská kavárna (Park Kampa, vchod z ul. Říční 1)

 

Autor: TZ: Letní dům

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 18.05.2024

Svátek má Nataša

Citát pro dnešní den

Stárnout začínáme, když rezignujeme na mládí.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz