Freetekjazzjam: Hi-fi & D.U.B. Music fusion & hard 'n heavy funky groove – Blues sklep, 8. 4. 2009

10.02.2009 00:47

Skupinu Hi-fi založil v roce 2002 hudební skladatel Petr Wajsar. V současném obsazení hraje od roku 2004. – D.U.B, nebo také D.U.B music tvoří více jak deset let jádro moravské alternativní hudební scény.

Freetekjazzjam: Hi-fi & D.U.B. Music fusion & hard \'n heavy funky groove – Blues sklep, 8. 4. 2009

Hi-fi se zaměřuje na elektronickou taneční hudbu a jazz, stylové rozpětí tanečních rytmů však sahá od hip-hopu přes reggae až po techno a drum´n´bass. Originální české a anglické texty v sobě často zahrnují slovních hříčky, rytmickou mluvu a beatbox. Kromě živých nástrojů využívá skupina i elektroniky a bicích smyček. Většinu repertoáru tvoří autorské písně, podle typu akce a prostoru jsou však do programu zařazovány i jazzové standardy v tanečních a jiných úpravách.

Více na: www.hifiband.info

Skupina D.U.B. vznikla původně jako hudebně – divadelní společnost, hrající autorskou hudbu prokládanou scénkami, skeči i Cimrmanem. Postupem času začala hudba převažovat a skupině se otevřel širší prostor pro sebeprezentaci. Pro fanoušky natočila dvě demo CD s názvy I, II a nutno dodat, že většina z písniček dávno zlidověla. Třetí řadové CD s názvem „Svačinka" konečně zabodovalo jak v rozhlasových hitparádách, tak i u kritiky. D.U.B tedy vyrazili na pódia, odkud vládnou nejlépe. „ ..nedokážu přesně charakterizovat styl naší hudby", říká Ťop – frontman a zakladatel. „ Je to koktejl všech stylů. Namícháme vám funky Mojito, jazzovou Piňa Coladu i rockovou Bloody Mary"..dodává Ťop. Je nutné mu dát za pravdu. Vystoupení D.U.B music bývá elektrizující,.. plné pohody a energie zároveň. Radost z hudby čpí v každém tónu,…a tak není těžké stát se jejich okamžitým fanouškem.

Více na: www.dubmusic.cz

Kontakty Blues sklep:http://www.bluessklep.cz/

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 02.05.2024

Svátek má Zikmund

Citát pro dnešní den

Řekni mi to, já to zapomenu. Ukaž mi to, možná si to zapamatuji. Nech mě zkusit si to a já to pochopím.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz