Freetekjazzjam: Hi-fi & D.U.B. Music fusion & hard 'n heavy funky groove – Blues sklep, 8. 4. 2009

10.02.2009 00:47

Skupinu Hi-fi založil v roce 2002 hudební skladatel Petr Wajsar. V současném obsazení hraje od roku 2004. – D.U.B, nebo také D.U.B music tvoří více jak deset let jádro moravské alternativní hudební scény.

Freetekjazzjam: Hi-fi & D.U.B. Music fusion & hard \'n heavy funky groove – Blues sklep, 8. 4. 2009

Hi-fi se zaměřuje na elektronickou taneční hudbu a jazz, stylové rozpětí tanečních rytmů však sahá od hip-hopu přes reggae až po techno a drum´n´bass. Originální české a anglické texty v sobě často zahrnují slovních hříčky, rytmickou mluvu a beatbox. Kromě živých nástrojů využívá skupina i elektroniky a bicích smyček. Většinu repertoáru tvoří autorské písně, podle typu akce a prostoru jsou však do programu zařazovány i jazzové standardy v tanečních a jiných úpravách.

Více na: www.hifiband.info

Skupina D.U.B. vznikla původně jako hudebně – divadelní společnost, hrající autorskou hudbu prokládanou scénkami, skeči i Cimrmanem. Postupem času začala hudba převažovat a skupině se otevřel širší prostor pro sebeprezentaci. Pro fanoušky natočila dvě demo CD s názvy I, II a nutno dodat, že většina z písniček dávno zlidověla. Třetí řadové CD s názvem „Svačinka" konečně zabodovalo jak v rozhlasových hitparádách, tak i u kritiky. D.U.B tedy vyrazili na pódia, odkud vládnou nejlépe. „ ..nedokážu přesně charakterizovat styl naší hudby", říká Ťop – frontman a zakladatel. „ Je to koktejl všech stylů. Namícháme vám funky Mojito, jazzovou Piňa Coladu i rockovou Bloody Mary"..dodává Ťop. Je nutné mu dát za pravdu. Vystoupení D.U.B music bývá elektrizující,.. plné pohody a energie zároveň. Radost z hudby čpí v každém tónu,…a tak není těžké stát se jejich okamžitým fanouškem.

Více na: www.dubmusic.cz

Kontakty Blues sklep:http://www.bluessklep.cz/

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 18.04.2024

Svátek má Valérie

Citát pro dnešní den

Musíme být ochotni opustit život, který jsme si naplánovali a přijmout život, který nás čeká.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz