Tanečník roku – Největší česká taneční show se blíží!

31.03.2011 14:30

Drsný souboj talentů ulice z celého světa. Šestý ročník nejpopulárnější československé taneční soutěže Tanečník roku se uskuteční 8. a 9. dubna v prostoru pražského klubu SaSaZu. Soutěž umožňuje mladým tanečníkům prosadit se na taneční scéně a návštěvníkům nabízí jedinečnou taneční podívanou plnou napětí a vášně. Letos se soutěž otevírá tanečníkům ze všech zemí světa, takže konkurence bude opravdu velká.

Tanečník roku

Diváci se mohou těšit na účastníky z Francie, Brazílie, Chorvatska, Srbska a dalších států, kteří přinesou do soutěže jiný pohled na tanec a zvýší konkurenci. Porota bude již tradičně složena z tanečních osobností z různých částí světa, aby nestranně posoudila, kdo se stane letošní hvězdou tanečního nebe. Do křesla porotce zasedne například známý český tanečník a choreograf Yemi A. D., spoluzakladatel BDS Academy a několikanásobný mistr světa v kategorii Hip Hop - Miro Olšavský, slovenská taneční legenda Laci Strike, či Francouzský tanečník, který je považován za jednoho z nejlepších současných tanečníků světa a spolupracuje s interprety jako třeba Gwen Stefani, Dedson z Wanted crew. Další zahraniční posila poroty je mladičká tanečnice z New Yorku Shernita Anderson, která doprovázela i Kanye Westa. Až z daleké Brazílie do porotcovského křesla zavítá talentovaný tanečník, choreograf a člen Cia Xstyle Dance Company, Filipi Escudine. Žhavou novinkou pro diváky bude představení všech členů poroty v jedné taneční choreografii, kterou už nepřetržitě trénují v tanečním studiu DAP Academy.


Jedinečná show
Každý ročník soutěže přináší divákům skvělou podívanou, která nemá na české scéně obdoby. Mladí talentovaní tanečníci ze sebe v soutěži vydávají vše, a ve svých vystoupeních autenticky ukazují, kam směřuje světová Street dance scéna. Soutěž se uskuteční 8. a 9. dubna v pražském klubu SaSaZu. V pátek 8. 4. proběhne soutěž tanečních skupin ve stylech Disco dance, Hip hop a Street show. V rámci velkolepé show vystoupí skupiny i v počtu 24 tanečníků. Ve stejný den se také uskuteční semifinále hlavní disciplíny soutěže, t.j. battlu 1 vs 1. Finálový večer proběhne v sobotu 9. 4. a nabídne deset nejlepších tanečníků ulice.  Zvítězit může ale jen jeden. Ten získá lákavou cenu ve výši 50.000,- Kč, sponzoringovou smlouvu se společností Nike, také Redbull na rok zdarma a další ceny.Během večera také vystoupí například Ben Cristovao, či kapela Charlie Straight, která pro streetový event připravila speciální remix svého nového singlu. Strhující taneční výkony a jedinečná vizuální show vás vtáhne do víru událostí a osloví nejen skalní fanoušky taneční scény. Na jedinečnou show lze zakoupit vstupenky v sítích TicketPro a Ticket Stream.


Mezinárodní účast
Letošní ročník Tanečníka roku se bude odehrávat ve znamení otevřených hranic, a nabídne tak divákům napínavější podívanou a soutěžícím rozšířenou konkurenci o zahraniční uchazeče. „Chtěl bych, aby se tato soutěž víc a víc otevírala světu, aby se zvedala úroveň, ale je to i o tom, aby se naši tanečníci srovnávali s celým světem, protože to je ta správná motivace, aby byli lepší a lepší. Battly budou proto o to zajímavější a napínavější – letos je opravdu na co se těšit,“ říká zakladatel soutěže Yemi AD. Tanečníci z nejrůznějších koutů světa předvedou své umění a nápaditý styl.
 
Soutěž, která je každoročně vyhledávaná nejširším publikem, se tímto zařadila mezi nejprestižnější mezinárodní taneční soutěže. Soutěží Tanečník roku Vás provede moderátorka MTV Czech Hana Zajíčková a moderátor Evropy 2 Marek Grégr. Tanečníci se utkají pod přísným dohledem poroty.

Další informace pro diváky, či registrace pro tanečníky naleznete na oficiálních stránkách www.tanecnikroku.cz

VSTUPENKY v síti TicketPro a Ticket Stream
Ceny vstupenek: semifinále 150,- Kč / finále 290,- Kč


PROGRAM TR11:

8. dubna
10:00 Pohárová soutěž skupin
19:00 Semifinále Battle 1 vs. 1
23:00 TR 2011 warm up party
9. dubna
19:00 TV Finále Tanečník roku 2011 - my City my Stage         
23:00 oficiální AFTER PÁRTY - DJ NOX, DJ NobodyListen, Selekta Roleta (Mrož2xs)
Pořadatelé:
Taneční studio DAP by Yemi AD
BDS Academy

Producent:
JAD Productions s.r.o.
ve spolupráci s Českou televizí

 

Autor: TZ: Blue Gekko

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Tanečník roku

Tanečník roku

Tanečník roku

Tanečník roku


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 03.05.2024

Svátek má Alexej

Citát pro dnešní den

Nikdy nepodceňujte naslouchání. Je to jedna z nejdůležitějších dovedností, kterou se můžete naučit.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz