Tanečník roku – Největší česká taneční show se blíží!

31.03.2011 14:30

Drsný souboj talentů ulice z celého světa. Šestý ročník nejpopulárnější československé taneční soutěže Tanečník roku se uskuteční 8. a 9. dubna v prostoru pražského klubu SaSaZu. Soutěž umožňuje mladým tanečníkům prosadit se na taneční scéně a návštěvníkům nabízí jedinečnou taneční podívanou plnou napětí a vášně. Letos se soutěž otevírá tanečníkům ze všech zemí světa, takže konkurence bude opravdu velká.

Tanečník roku

Diváci se mohou těšit na účastníky z Francie, Brazílie, Chorvatska, Srbska a dalších států, kteří přinesou do soutěže jiný pohled na tanec a zvýší konkurenci. Porota bude již tradičně složena z tanečních osobností z různých částí světa, aby nestranně posoudila, kdo se stane letošní hvězdou tanečního nebe. Do křesla porotce zasedne například známý český tanečník a choreograf Yemi A. D., spoluzakladatel BDS Academy a několikanásobný mistr světa v kategorii Hip Hop - Miro Olšavský, slovenská taneční legenda Laci Strike, či Francouzský tanečník, který je považován za jednoho z nejlepších současných tanečníků světa a spolupracuje s interprety jako třeba Gwen Stefani, Dedson z Wanted crew. Další zahraniční posila poroty je mladičká tanečnice z New Yorku Shernita Anderson, která doprovázela i Kanye Westa. Až z daleké Brazílie do porotcovského křesla zavítá talentovaný tanečník, choreograf a člen Cia Xstyle Dance Company, Filipi Escudine. Žhavou novinkou pro diváky bude představení všech členů poroty v jedné taneční choreografii, kterou už nepřetržitě trénují v tanečním studiu DAP Academy.


Jedinečná show
Každý ročník soutěže přináší divákům skvělou podívanou, která nemá na české scéně obdoby. Mladí talentovaní tanečníci ze sebe v soutěži vydávají vše, a ve svých vystoupeních autenticky ukazují, kam směřuje světová Street dance scéna. Soutěž se uskuteční 8. a 9. dubna v pražském klubu SaSaZu. V pátek 8. 4. proběhne soutěž tanečních skupin ve stylech Disco dance, Hip hop a Street show. V rámci velkolepé show vystoupí skupiny i v počtu 24 tanečníků. Ve stejný den se také uskuteční semifinále hlavní disciplíny soutěže, t.j. battlu 1 vs 1. Finálový večer proběhne v sobotu 9. 4. a nabídne deset nejlepších tanečníků ulice.  Zvítězit může ale jen jeden. Ten získá lákavou cenu ve výši 50.000,- Kč, sponzoringovou smlouvu se společností Nike, také Redbull na rok zdarma a další ceny.Během večera také vystoupí například Ben Cristovao, či kapela Charlie Straight, která pro streetový event připravila speciální remix svého nového singlu. Strhující taneční výkony a jedinečná vizuální show vás vtáhne do víru událostí a osloví nejen skalní fanoušky taneční scény. Na jedinečnou show lze zakoupit vstupenky v sítích TicketPro a Ticket Stream.


Mezinárodní účast
Letošní ročník Tanečníka roku se bude odehrávat ve znamení otevřených hranic, a nabídne tak divákům napínavější podívanou a soutěžícím rozšířenou konkurenci o zahraniční uchazeče. „Chtěl bych, aby se tato soutěž víc a víc otevírala světu, aby se zvedala úroveň, ale je to i o tom, aby se naši tanečníci srovnávali s celým světem, protože to je ta správná motivace, aby byli lepší a lepší. Battly budou proto o to zajímavější a napínavější – letos je opravdu na co se těšit,“ říká zakladatel soutěže Yemi AD. Tanečníci z nejrůznějších koutů světa předvedou své umění a nápaditý styl.
 
Soutěž, která je každoročně vyhledávaná nejširším publikem, se tímto zařadila mezi nejprestižnější mezinárodní taneční soutěže. Soutěží Tanečník roku Vás provede moderátorka MTV Czech Hana Zajíčková a moderátor Evropy 2 Marek Grégr. Tanečníci se utkají pod přísným dohledem poroty.

Další informace pro diváky, či registrace pro tanečníky naleznete na oficiálních stránkách www.tanecnikroku.cz

VSTUPENKY v síti TicketPro a Ticket Stream
Ceny vstupenek: semifinále 150,- Kč / finále 290,- Kč


PROGRAM TR11:

8. dubna
10:00 Pohárová soutěž skupin
19:00 Semifinále Battle 1 vs. 1
23:00 TR 2011 warm up party
9. dubna
19:00 TV Finále Tanečník roku 2011 - my City my Stage         
23:00 oficiální AFTER PÁRTY - DJ NOX, DJ NobodyListen, Selekta Roleta (Mrož2xs)
Pořadatelé:
Taneční studio DAP by Yemi AD
BDS Academy

Producent:
JAD Productions s.r.o.
ve spolupráci s Českou televizí

 

Autor: TZ: Blue Gekko

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Tanečník roku

Tanečník roku

Tanečník roku

Tanečník roku


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz