12.08.2009 07:00
500 g mletého vepřového masa, 5 lžic sojové omáčky, 1 vetší drobně pokrájená nebo nastrouhaná cibule, 1 lžíce octa, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžička mletého zázvoru, 1/2 rovné lžičky pálivé papriky, pepř, případně i sůl. Na obalení hladká mouka nebo škrob (Solamyl)
Vše v misce rukou zpracujeme do hladké hmoty a tvoříme kuličky asi 3 cm velké a hned je obalujeme v hladké mouce nebo škrobu. Smažíme ve friťáku nebo na pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje do křupava. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší, nebo samostatně jako teplé či studené pohoštění zdobené hořčicí nebo kečupem.
Autor: Hella
Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip
Svátek má Evžen
Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru
2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz