Výstava v Praze – Kamčatka – země vulkánů a šamanů – 12. 8. – 18. 10. 2009

14.08.2009 01:14

Výstava fotografií a přehlídka dokumentárních filmů PAVLA HUBENKY „Kamčatka – země vulkánů a šamanů“. Výstava se koná pod záštitou velvyslanectví Ruské federace v České republice

Výstava v Praze – Kamčatka – země vulkánů a šamanů  – 12. 8. – 18. 10. 2009

Praha (Pressweb) – Motto:Je to dobře, že krása ještě polidšťuje lidi. Fotit na Kamčatce, to je radost a štěstí. Radost z nedotčené přírody, z fascinujících barev a neuvěřitelných tvarů bříz a modřínů. A štěstí, že tady člověk může být a pracovat" (P. Hubenka).

PhDr. Pavel Hubenka, nar. 29. 6. 1943 v Praze. Pavel Hubenka studoval FAMU Praha, obor dramaturgie a Fakultu osvěty a novinářství UK Praha, specializace televize a fotografie a sociologie ve vztahu ke kultuře. Pracoval v Krátkém filmu Praha jako režisér a scénárista, natočil cca 200 dokumentárních filmů, za které získal několik domácích a mezinárodních cen. Vystavoval mj. v Praze, Pardubicích, Ústí nad Labem, Táboře, Karlových Varech, Ostravě, Bratislavě a Moskvě.

Pavel Hubenka se zúčastnil také projektů Kamčatka a Jižní Čechy – pod posvátnou horou Blaník. Při práci na Kamčatce v letech 2001 – 2008 natočil devět dokumentárních filmů, mj. „Rybáři z Usť Kamčatska“, „Beringovo město“, „Naším bohem je oheň“ a „A bůh nám pomáhej“. Některé z nich budou představeny i návštěvníkům výstavy a dětem a studentům v rámci lektorského programu NZM Praha pro školy. Součástí výstavy budou i přednášky, lektorské prohlídky výstavy s autorem a projekce filmů – denně, út – pá, začátky v 10:30 a ve 13:30 hod.

Mediální partneři: ČESKÝ ROZHLAS 2 – PRAHA, ČESKÝ ROZHLAS – REGION, GASTRO HOTEL – profi revue, KAM PO ČESKU, MYSLIVOST, REVUE 50plus a ZEMĚDĚL

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.04.2024

Svátek má Robert

Citát pro dnešní den

Lidé pro samé žití zapomínají žít.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz