Výstava v Praze – Kamčatka – země vulkánů a šamanů – 12. 8. – 18. 10. 2009

14.08.2009 01:14

Výstava fotografií a přehlídka dokumentárních filmů PAVLA HUBENKY „Kamčatka – země vulkánů a šamanů“. Výstava se koná pod záštitou velvyslanectví Ruské federace v České republice

Výstava v Praze – Kamčatka – země vulkánů a šamanů  – 12. 8. – 18. 10. 2009

Praha (Pressweb) – Motto:Je to dobře, že krása ještě polidšťuje lidi. Fotit na Kamčatce, to je radost a štěstí. Radost z nedotčené přírody, z fascinujících barev a neuvěřitelných tvarů bříz a modřínů. A štěstí, že tady člověk může být a pracovat" (P. Hubenka).

PhDr. Pavel Hubenka, nar. 29. 6. 1943 v Praze. Pavel Hubenka studoval FAMU Praha, obor dramaturgie a Fakultu osvěty a novinářství UK Praha, specializace televize a fotografie a sociologie ve vztahu ke kultuře. Pracoval v Krátkém filmu Praha jako režisér a scénárista, natočil cca 200 dokumentárních filmů, za které získal několik domácích a mezinárodních cen. Vystavoval mj. v Praze, Pardubicích, Ústí nad Labem, Táboře, Karlových Varech, Ostravě, Bratislavě a Moskvě.

Pavel Hubenka se zúčastnil také projektů Kamčatka a Jižní Čechy – pod posvátnou horou Blaník. Při práci na Kamčatce v letech 2001 – 2008 natočil devět dokumentárních filmů, mj. „Rybáři z Usť Kamčatska“, „Beringovo město“, „Naším bohem je oheň“ a „A bůh nám pomáhej“. Některé z nich budou představeny i návštěvníkům výstavy a dětem a studentům v rámci lektorského programu NZM Praha pro školy. Součástí výstavy budou i přednášky, lektorské prohlídky výstavy s autorem a projekce filmů – denně, út – pá, začátky v 10:30 a ve 13:30 hod.

Mediální partneři: ČESKÝ ROZHLAS 2 – PRAHA, ČESKÝ ROZHLAS – REGION, GASTRO HOTEL – profi revue, KAM PO ČESKU, MYSLIVOST, REVUE 50plus a ZEMĚDĚL

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz