Praha uvítá první Festival italsko-českého přátelství

05.05.2011 11:21

Nepropásněte 2. červen 2011 - den, kdy se hudba, gastronomie a přátelství spojí v jeden nezapomenutelný zážitek! Milovníci výtečné hudby, dobrého vína, světově proslulé kuchyně  i nezapomenutelných setkání se mají na co těšit. Právě pro ně je totiž určena zajímavá akce – Festival italsko-českého přátelství.

DRUPI

Tato hudební show se zajímavými doprovodnými aktivitami pro celou rodinu se uskuteční 2. června 2011 na Staroměstském náměstí v Praze při příležitosti státního svátku Italské republiky a 150. výročí založení italského státu. Festival proběhne pod patronátem velvyslance Italské republiky J. E. Fabia Pigliapoca, starosty Prahy Doc. MUDr. Bohuslava Svobody, CSc., starosty Prahy 1 Ing. Oldřicha Lomeckého a starosty Říma Dr. Gianniho Alemanna. Oslavy začnou v brzkých odpoledních hodinách a celý program vyvrcholí od osmé hodiny večerní, kdy se na hlavním pódiu představí hvězdy pěveckého, hudebního a kulturního nebe. Těšit se můžeme na Michala Davida i italskou legendu Drupiho, kteří společně zazpívají píseň Amico, jež složili na oslavu přátelství. Jak se na festival přátelství sluší, oba umělci se na pódiu představí spolu se svými přáteli z hudebního světa.  

„Italsko-české vztahy založené na vzájemné solidaritě a přátelství mají kořeny již v dávných časech a v poslední době se prohlubují. Cílem našeho festivalu je na společně sdílené hodnoty navázat a oslavit je. A jak to udělat lépe než prostřednictvím oslavy pod širým nebem s volným vstupem a kvalitním doprovodným programem“, říká Giorgio Bonelli, ředitel Festivalu italsko-českého přátelství a majitel Alchymist Grand Hotel & Spa. 

Jedna z nejvýznamnějších událostí hudební sezóny v Praze představí výběr těch nejznámějších interpretů z Čech i Itálie. Moderátorkou programu bude zpěvačka Kateřina Mátlová. Hlavní část festivalu bude tvořit nezapomenutelný koncert českých a italských umělců, kteří vystoupí spolu s vycházejícími talenty klasické i populární hudby. Vzhledem k tomu, že umělecké vedení probíhá pod taktovkou zkušeného režiséra Petra Formana, máme se na co těšit.

Akce bude také gurmánským zážitkem, vždyť obě země jsou proslulé svým kladným vztahem k dobrému jídlu. V prostoru náměstí se bude nacházet velký gastronomický pavilon v režii oblíbené restaurace Alchymist, který nabídne kulinářské skvosty typické pro gastronomii obou zemí. Těšit se můžete i na degustaci vín a piva.

Festival bude mít i příjemně filantropický podtext. Tím je podpora známého charitativního projektu, Nadace Terezy Maxové dětem. S vybíráním příspěvku pro děti budou pomáhat vítězky a finalistky soutěže Česká Miss. Každý z návštěvníků festivalu se může s vybranou dívkou vyfotit a za fotku následně přispět dívkám do zapečetěné kasičky. Tyto krásné a okouzlující ženy se stanou také ozdobou celého programu. Jeho součástí bude show, na níž předvedou modely předního českého návrháře.

Více informací naleznete na www.festivalpratelstvi.cz

Autor: Original Communications, s.r.o.

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 25.04.2024

Svátek má Marek

Citát pro dnešní den

Není vítězstvím nikdy neupadnout, ale pokaždé znovu vstát.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz