Ondřej Pivec rozezní Pražské jaro, jako jediný jazzman

09.05.2011 18:58

Český varhaník žijící a působící v New Yorku, Ondřej Pivec, vystoupí se svým Organic Quartetem jako jediný jazzový ansámbl letošního domácího programu Pražského jara. Koncert se uskuteční 24. května v Mercedes Fóru na pražském Chodově od 19 hodin, a je unikátní ještě z jednoho dalšího důvodu: po půlroční pauze je koncert Ondřeje Pivce a jeho Organic Quartetu letošním prvním na české hudební scéně.

Ondřej Pivec

"Hrát na festivalu Pražské jaro je pro mě obrovská čest a zároveň radost, jelikož vystoupím s mojí vlastní kapelou. Je to pro mě událost o to váženější, že je to letos první a zatím jediný koncert v ČR. Věřím, že si koncert všichni návštěvníci užijí tak, jako já se na něj těším," řekl s úsměvem Ondřej Pivec k vystoupení.

Účastníci koncertu budou mít také možnost zakoupit si speciální edici nového CD LIVE! které bylo vyrobeno právě při příležitosti koncertu na Pražském jaru - toto CD je totiž jinak určeno k prodeji pouze digitálně na webu.

Pivec je nejspíše jediným evropským, a pravděpodobně i celosvětovým varhaníkem bílé pleti, který byl zcela přirozeně přijat mezi harlemské gospelové hudebníky a do kostela v Harlemu. “Je to veliké štěstí, že se mi podařilo proniknout do tajů tohoto světa, tím spíš, že jsem pro ně pořád “ten bílej kluk”.. Kdo do kostela přijde poprvé, hned kouká, jakto, že varhaník je bílej.. Pak ale poslouchají, hned se přijdou představit a bavíme se o hudbě. Je to strašně fajn,” říká Pivec, který v New Yorku žije od roku 2009.

Vstupenky je možné zakoupit na místě či v předprodeji sítě Ticketpro.

www.ondrejpivec.com
www.festival.cz
www.ticketpro.cz

 

Autor: Dominika Janigová

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz