Juwana Jenkins & Tonny Blues Band (usa/cz), blues – Blues sklep, 8. 8. 2009

03.08.2009 09:21

Začátek spolupráce černošské zpěvačky, původem z Philadelphie, se skupinou Tonny Blues Band se datuje k únoru roku 2000, kdy stávající zpěvačka Tonya Graves přijala angažmá ve skupině Monkey Business.

Juwana Jenkins & Tonny Blues Band (usa/cz), blues – Blues sklep, 8. 8. 2009

Základní školou gospelu pro Juwanu byl, stejně jako pro mnoho dalších obyvatel černé pleti, baptistický kostel, což ji spojuje s Ellou Fitzgerald, která je jejím největším vzorem. Z dlouhé řady klubových i festivalových koncertů vzpomeňme alespoň společné vystoupení s Mickem Taylorem (ex-Rolling Stones) a s Peterem Greenem.

Na srpnové plzeňské přehlídce Jazz v ulicích byl Tonny Blues Band (již s Juwanou Jenkins) označen za vrchol týdenní přehlídky. V roce 2000 pořídila Česká televize záznam koncertu pro pořad Na plný pecky. V současnosti pracuje kapela se zpěvačkou na novém repertoáru, který bude směrován k soulovému projevu Juwany Jenkins a který by se měl objevit na profilovém CD. Zakladatelem kapely je zkušený baskytarista Antonín Smrčka (dříve Abraxas, Žlutý Pes, Yo-Yo Band, CD Easy Panton 1994).

Na bicí hraje rovněž nestor české hudební scény Ivan Kadaňka (Framus Five, Etc.). Kytaristou je jeden z nejlepších v ČR Petr Pokorný (Etc., Marsyas, Framus Five, Žlutý Pes, atd.) v alternaci s naším nejlepším jazzovým kytaristou Romanem Pokorným. Na klávesové nástroje hraje absolvent Ježkovy konzervatoře Karel Heřman.

www.bluessklep.cz

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 06.05.2024

Svátek má Radoslav

Citát pro dnešní den

Cesta bez překážek obvykle nevede nikam.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz