Juwana Jenkins & Tonny Blues Band (usa/cz), blues – Blues sklep, 8. 8. 2009

03.08.2009 09:21

Začátek spolupráce černošské zpěvačky, původem z Philadelphie, se skupinou Tonny Blues Band se datuje k únoru roku 2000, kdy stávající zpěvačka Tonya Graves přijala angažmá ve skupině Monkey Business.

Juwana Jenkins & Tonny Blues Band (usa/cz), blues – Blues sklep, 8. 8. 2009

Základní školou gospelu pro Juwanu byl, stejně jako pro mnoho dalších obyvatel černé pleti, baptistický kostel, což ji spojuje s Ellou Fitzgerald, která je jejím největším vzorem. Z dlouhé řady klubových i festivalových koncertů vzpomeňme alespoň společné vystoupení s Mickem Taylorem (ex-Rolling Stones) a s Peterem Greenem.

Na srpnové plzeňské přehlídce Jazz v ulicích byl Tonny Blues Band (již s Juwanou Jenkins) označen za vrchol týdenní přehlídky. V roce 2000 pořídila Česká televize záznam koncertu pro pořad Na plný pecky. V současnosti pracuje kapela se zpěvačkou na novém repertoáru, který bude směrován k soulovému projevu Juwany Jenkins a který by se měl objevit na profilovém CD. Zakladatelem kapely je zkušený baskytarista Antonín Smrčka (dříve Abraxas, Žlutý Pes, Yo-Yo Band, CD Easy Panton 1994).

Na bicí hraje rovněž nestor české hudební scény Ivan Kadaňka (Framus Five, Etc.). Kytaristou je jeden z nejlepších v ČR Petr Pokorný (Etc., Marsyas, Framus Five, Žlutý Pes, atd.) v alternaci s naším nejlepším jazzovým kytaristou Romanem Pokorným. Na klávesové nástroje hraje absolvent Ježkovy konzervatoře Karel Heřman.

www.bluessklep.cz

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 24.04.2024

Svátek má Jiří

Citát pro dnešní den

Nikdy nemůžete změnit minulost, můžete však vytvářet přítomnost.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz