Circus Ponorka, nu folk one man show, Blues sklep – 26. 3. 2009

23.03.2009 15:39

Circus Ponorka „Stereo? Nikoliv! Aktuální projekt, říkejme spíše one man show Honzy Ponocného Circus Ponorka, přidává do sluchového vjemu třetí rozměr.

Circus Ponorka, nu folk one man show, Blues sklep –  26. 3. 2009

Za pomoci sampleru, zvukotvoru, dvou mikrofonů, tamburíny a trianglu ozvláštňuje klasické písničkové postupy samplováním sebe sama v reálném čase.

Jedinečný, jednočlenný ,,orchestr‘‘ Circus Ponorka.

Honza Ponocný v naprosto originálním nu-folk ,,one-man-show‘‘

Když půjdete na koncert projektu Circus Ponorka, asi budete na první pohled šokováni. Na podium příjde jediný člověk s akustickou kytarou a začnou se dít věci.

Během chvilky za pomoci elektronických ,,mašinek‘‘ a dvou mikrofonů poskládá zvuk celé kapely ve které nechybějí bicí, basa, několik kytarových partů a dokonce pěvecký sbor. Tím člověkem je Honza Ponocný, muzikant s bezmála dvacetiletou profesionální zkušeností, který se pokusil zkusit to jinak a stal se tak jednou z nejzajímavějších hudebních událostí poslední doby.

Je neuvěřitelné, jak může jednočlenná kapela znít.

Honza Ponocný se jako kytarista podílel na více než 40-ti CD, produkovval několik platinových CD pro firmu Universal, má za sebou spolupráci s řadou špičkových hudebníků (Steve Walsh – Ereasure, Norah Jones, Jean Couture-Alanis Morissette, John Riley-Seedy Gonzales, Ivan Kral atd…).

Jeho písně si do svého repertoáru převzala řada kapel a zpěváků.

HUDEBNÍ PRODUCENT: Produkoval například nahrávky L. Filipové, J. Ledeckého, M. Maxy, H. Vondráčkové, I. Hlase, J. Kirschner nebo M. Žbirky ( toho společně s Ivanem Králem ) .

AUTOR PÍSNÍ: Jeho písně nahráli například: Anna K., H.Ze'tová, M.Rottrová, L. Filipová, I. Csáková, H.Vondráčková, V. Jelínek, Václav Koubek, Laura a její tygři, I. Hlas, Ridina Ahmed, Ewa Farna, Jean Couture nebo Bradley Stratton.

HUDEBNÍK: Jako hudebník se podílel na několika desítkách CD. Živě vystupoval např. 9 let s Ivanem Hlasem, nebo s Annou K., v polovině devadesátých let založil skupinu Circus Praha, ve které zpíval americký zpěvák Bradley J. Stratton, a která vydala dvě alba u firmy Universal. V současné době vystupuje kromě sólového projektu s názvem Circus Ponorka s Mekym Žbirkou a Václavem Koubkem.

DALŠÍ: Jako aranžér, producent nebo autor se podílel na výrobě hudby k rozhlasovým a televizním reklamám. Je autorem hudby k divadelnímu představením Židle ( divadlo Řeznická ),k představení Alenka v kraji divů ( divadlo Komedie ), Poslední dvě cigarety ( divadlo Komedie ), Důkaz ( Řeznická ), Kolotoč ( Řeznická ). Napsal hudbu k celovečernímu filmu Vaterland ( premiéra srpen 2004 ) s Karlem Rodenem v hlavní roli, píše hudbu do připravovaného filmu o Exupérym.

Kontakty :http://www.bluessklep.cz

 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Circus Ponorka


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 27.04.2024

Svátek má Jaroslav

Citát pro dnešní den

Štěstí potichu vchází dveřmi, které jsi nechal otevřené.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz