Circus Ponorka, nu folk one man show, Blues sklep – 26. 3. 2009

23.03.2009 15:39

Circus Ponorka „Stereo? Nikoliv! Aktuální projekt, říkejme spíše one man show Honzy Ponocného Circus Ponorka, přidává do sluchového vjemu třetí rozměr.

Circus Ponorka, nu folk one man show, Blues sklep –  26. 3. 2009

Za pomoci sampleru, zvukotvoru, dvou mikrofonů, tamburíny a trianglu ozvláštňuje klasické písničkové postupy samplováním sebe sama v reálném čase.

Jedinečný, jednočlenný ,,orchestr‘‘ Circus Ponorka.

Honza Ponocný v naprosto originálním nu-folk ,,one-man-show‘‘

Když půjdete na koncert projektu Circus Ponorka, asi budete na první pohled šokováni. Na podium příjde jediný člověk s akustickou kytarou a začnou se dít věci.

Během chvilky za pomoci elektronických ,,mašinek‘‘ a dvou mikrofonů poskládá zvuk celé kapely ve které nechybějí bicí, basa, několik kytarových partů a dokonce pěvecký sbor. Tím člověkem je Honza Ponocný, muzikant s bezmála dvacetiletou profesionální zkušeností, který se pokusil zkusit to jinak a stal se tak jednou z nejzajímavějších hudebních událostí poslední doby.

Je neuvěřitelné, jak může jednočlenná kapela znít.

Honza Ponocný se jako kytarista podílel na více než 40-ti CD, produkovval několik platinových CD pro firmu Universal, má za sebou spolupráci s řadou špičkových hudebníků (Steve Walsh – Ereasure, Norah Jones, Jean Couture-Alanis Morissette, John Riley-Seedy Gonzales, Ivan Kral atd…).

Jeho písně si do svého repertoáru převzala řada kapel a zpěváků.

HUDEBNÍ PRODUCENT: Produkoval například nahrávky L. Filipové, J. Ledeckého, M. Maxy, H. Vondráčkové, I. Hlase, J. Kirschner nebo M. Žbirky ( toho společně s Ivanem Králem ) .

AUTOR PÍSNÍ: Jeho písně nahráli například: Anna K., H.Ze'tová, M.Rottrová, L. Filipová, I. Csáková, H.Vondráčková, V. Jelínek, Václav Koubek, Laura a její tygři, I. Hlas, Ridina Ahmed, Ewa Farna, Jean Couture nebo Bradley Stratton.

HUDEBNÍK: Jako hudebník se podílel na několika desítkách CD. Živě vystupoval např. 9 let s Ivanem Hlasem, nebo s Annou K., v polovině devadesátých let založil skupinu Circus Praha, ve které zpíval americký zpěvák Bradley J. Stratton, a která vydala dvě alba u firmy Universal. V současné době vystupuje kromě sólového projektu s názvem Circus Ponorka s Mekym Žbirkou a Václavem Koubkem.

DALŠÍ: Jako aranžér, producent nebo autor se podílel na výrobě hudby k rozhlasovým a televizním reklamám. Je autorem hudby k divadelnímu představením Židle ( divadlo Řeznická ),k představení Alenka v kraji divů ( divadlo Komedie ), Poslední dvě cigarety ( divadlo Komedie ), Důkaz ( Řeznická ), Kolotoč ( Řeznická ). Napsal hudbu k celovečernímu filmu Vaterland ( premiéra srpen 2004 ) s Karlem Rodenem v hlavní roli, píše hudbu do připravovaného filmu o Exupérym.

Kontakty :http://www.bluessklep.cz

 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Circus Ponorka


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz