Přípravy na slavnostní premiéru lyrikálu Kudykam vrcholí

20.10.2009 20:42

Ve sředu 21. října 2009 se na scéně Státní opery Praha uskuteční slavnostnípremiéra dlouho očekávaného projektu letitého autorského tandemu Michala Horáčkaa Petra Hapky s názvem Kudykam

V produkci společnosti Kudykam s.r.o. je na letošní sezonu naplánováno 50 představení, která se uskuteční v období, kdy soubor Státní opery Praha bude hostovat v Japonsku na svém devátém turné. Nejedná se o muzikál v pravém slova smyslu, žánrově lze dílo označit jako divadelní hru ve verších a se zpěvy. Děj vypráví o duchovní cestě, na kterou se vydá hlavní hrdina Martin. Toho na počátku spatříme v jeho pokoji, tzv. Penzionu svět. Martin se rozhoduje, zda se má vydat na svou cestu a následovat tak svého strýce. Pokud se rozhodne pro cestu, kudy kam se má přesně vydat? To je otázka, která se následně zhmotní v podobě postavy Kudykama, jež se stává jeho průvodcem na cestě plné překážek. Ale největší boj nakonec svede hrdina sám se sebou.

Na projektu Kudykam se podílejí tito umělci: Michal Horáček – producent, libreto a texty písní, Petr Hapka – hudba k písním, Dodo Gombár – autor a režisér, Michaela Hořejší – scénografka a
kostýmní výtvarnice, Ondřej Brzobohatý – hudební nastudování a aranžmá, Pavel Strouhal – choreograf, JUDr. Oldřich Lichtenberg – výkonný producent.

V Kudykamu budou mimo jiné vystupovat: Karel Dobrý, Vojtěch Dyk, Csongor Kassai, Ondřej Ruml, František Segrado, Richard Krajčo, Martha Issová, Nina Divíšková a Jan Budař.  Kromě stálého obsazení se diváci na jevišti setkají s populárními interprety jako je Lucie Bílá, Karel Gott, Daniel Landa, Jarek Nohavica, Jana Kirschner, Dan Bárta, Matěj Ruppert a dalši.

www.opera.cz

zdroj: TZ Státní opera Praha

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 01.05.2024

Svátek má Svátek práce

Citát pro dnešní den

Život přináší jeden problém za druhým. Můžeme nad nimi bědovat nebo je můžeme řešit!

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz