Nová scéna v Praze - Divadlo VZLET ve Vršovicích, začínáme divadlem !

15.05.2010 04:46

V bývalém kině VZLET, Holandská 1, Praha 10, kde se již od dubna uvádí pravidelně divadelní představení z produkce Studia DVA,  se v květnu můžou diváci těšit na inscenaci Absolvent napsanou podle románu Charlese Webba a filmového scénáře k  filmu The Graduate z roku 1967 s nezapomenutelným Dustinem Hoffmanem v titulní roli .

Divadlo VZLET Vršovice - nová scéna v Praze

Tuto hořkou generační komedii, která patřila v šedesátých letech k nejúspěšnějším americkým snímkům, uvedeme v neděli 16. 5. od 19 hodin. V hlavní roli Kryštof Hádek.

Druhé představení, které bude v rekonstruovaném VZLETu  možné navštívit,  jsou Herci, rafinovaná hra s identitou postav i jejich představitelů v režii Petra Zelenky, kterou  můžete shlédnout v pondělí 17. 5. od 19 hodin.
V divadle zůstali poslední dva herci, kteří se snaží zachránit představení. Krkolomně střídají role, okolnosti je nutí vymýšlet neskutečné převleky i improvizace. A při tom všem ještě řeší své pracovní i milostné vztahy.V hlavních rolích uvidíte Z. Bydžovskou a B. Klepla.

Květen uzavřeme koncertem vynikající slovenské šansoniérky SZIDI TOBIAS dne 31. 5. od 20 hodin. Zpěvačka svým chraplavým a zároveň sametovým hlasem zazpívá písně plné melancholie, radosti i bláznovství.

Vstupenky na představení můžete zakoupit přímo v pokladně VZLETU od úterý do pátku 16 - 19 h nebo též hodinu před představením.
Rezervace na emailu obchodni@studiodva.cz.

V případě vašeho zájmu prohlédnout si prostory VZLETU nebo navštívit některé z představení nás prosím neváhejte kontaktovat.

Divadlo VZLET Kontaky:

Holandská 1, P – 10
t.: + 420 725 047 925
produkce@biovzlet.cz
www.biovzlet.cz


Krátká historie VZLETU:

Objekt byl postaven začátkem 20. století jako sokolské kino a slavnostní místo pro sokolská setkávání.Jako kino fungoval do poloviny 70. let 20 .století, později byl využíván jako sklad Filmového archivu.
V letech 2007 - 2009 proběhla generální rekonstrukce, která proměnila tuto zanedbanou památku architektury ve stylu Art deco v moderní multifunkční prostor se standardy 21. století. Slavnostní otevření se uskutečnilo v září 2009.
Nosným prvkem budovy je multifunkční sál s kapacitou až 600 míst, jehož součástí je také historické křídové promítací plátno z roku 1923, jediné ve střední Evropě, po rekonstrukci plně funkční. V sále je možné provozovat jakoukoli společenskou a kulturní akci od přednášek, tiskových konferencí, školení, pořádání kongresů, prezentací firem, společenských akcí až po koncerty, výstavy, filmové produkce a divadelní představení.


 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz