Nová scéna v Praze - Divadlo VZLET ve Vršovicích, začínáme divadlem !

15.05.2010 04:46

V bývalém kině VZLET, Holandská 1, Praha 10, kde se již od dubna uvádí pravidelně divadelní představení z produkce Studia DVA,  se v květnu můžou diváci těšit na inscenaci Absolvent napsanou podle románu Charlese Webba a filmového scénáře k  filmu The Graduate z roku 1967 s nezapomenutelným Dustinem Hoffmanem v titulní roli .

Divadlo VZLET Vršovice - nová scéna v Praze

Tuto hořkou generační komedii, která patřila v šedesátých letech k nejúspěšnějším americkým snímkům, uvedeme v neděli 16. 5. od 19 hodin. V hlavní roli Kryštof Hádek.

Druhé představení, které bude v rekonstruovaném VZLETu  možné navštívit,  jsou Herci, rafinovaná hra s identitou postav i jejich představitelů v režii Petra Zelenky, kterou  můžete shlédnout v pondělí 17. 5. od 19 hodin.
V divadle zůstali poslední dva herci, kteří se snaží zachránit představení. Krkolomně střídají role, okolnosti je nutí vymýšlet neskutečné převleky i improvizace. A při tom všem ještě řeší své pracovní i milostné vztahy.V hlavních rolích uvidíte Z. Bydžovskou a B. Klepla.

Květen uzavřeme koncertem vynikající slovenské šansoniérky SZIDI TOBIAS dne 31. 5. od 20 hodin. Zpěvačka svým chraplavým a zároveň sametovým hlasem zazpívá písně plné melancholie, radosti i bláznovství.

Vstupenky na představení můžete zakoupit přímo v pokladně VZLETU od úterý do pátku 16 - 19 h nebo též hodinu před představením.
Rezervace na emailu obchodni@studiodva.cz.

V případě vašeho zájmu prohlédnout si prostory VZLETU nebo navštívit některé z představení nás prosím neváhejte kontaktovat.

Divadlo VZLET Kontaky:

Holandská 1, P – 10
t.: + 420 725 047 925
produkce@biovzlet.cz
www.biovzlet.cz


Krátká historie VZLETU:

Objekt byl postaven začátkem 20. století jako sokolské kino a slavnostní místo pro sokolská setkávání.Jako kino fungoval do poloviny 70. let 20 .století, později byl využíván jako sklad Filmového archivu.
V letech 2007 - 2009 proběhla generální rekonstrukce, která proměnila tuto zanedbanou památku architektury ve stylu Art deco v moderní multifunkční prostor se standardy 21. století. Slavnostní otevření se uskutečnilo v září 2009.
Nosným prvkem budovy je multifunkční sál s kapacitou až 600 míst, jehož součástí je také historické křídové promítací plátno z roku 1923, jediné ve střední Evropě, po rekonstrukci plně funkční. V sále je možné provozovat jakoukoli společenskou a kulturní akci od přednášek, tiskových konferencí, školení, pořádání kongresů, prezentací firem, společenských akcí až po koncerty, výstavy, filmové produkce a divadelní představení.


 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz