Divadlo v Praze - Taneční var z Francie, česká premiéra inscenace Čekání na Didiera

08.09.2010 19:57

13. září 2010 se uskuteční v divadle Ponec ve 20 hodin česká premiéra choreografie s názvem Čekání na Didiera – představení bude uvedeno v rámci projektu T. VAR neboli taneční var (projekt podporující realizaci tvorby českých umělců působících v zahraničí).

Čekání na Didiera

Autorkami inscenace jsou tři mladé tanečnice z různých koutů světa, které v současné době žijí a pracují ve Francii. Africa Manso, Nikola Križková a Ioulia Plotnikova (A. N. I.) se po několikaleté taneční interpretační zkušenosti pustily na cestu vlastní tvorby. Jejich společným jazykem, kterému všichni bez rozdílu rozumíme, je řeč těla, pohyb, tanec.

„Nápad vznikl už loni. Myšlenka a tvorba vznikaly společně. Jako tanečnice jsme pracovaly společně již před 6 lety v Centre Choregraphique de Nantes. Od té doby jsme zůstaly v úzkém kontaktu, ale už jsme si společně nikdy nezatančily. Měly jsme chuť zkusit něco společně. Risknout to," popisuje Križková inspiraci k projektu.

Střet tří kultur, španělské, české a ruské, a samozřejmě také tří odlišných temperamentů, spojuje tanec, divadlo a videoprojekci. "Všechno vzniklo náhodou a hlavně jsme naslouchaly intuici. Byla to skvělá spolupráce. Hledaly jsme, ztrácely a pak nacházely. Všechny tři máme něco společného, díváme se na svět stejnýma očima, pokládáme si stejné otázky, jsme vášnivé a chaotické... máme podobné osudy a přitom jsme všechny tři úplně jiné," dodává Križková.

A. N. I., jak se uskupení nazývá, nám ve svém prvním autorském díle předkládají své pocity a ukazují nám chvíle každodennosti a úplného bláznění, sny a touhy, jimž se můžeme smát, ale které v nás zároveň evokují otázky, a tudíž i odpovědi. Více na www.divadloponec.cz.

Vstupenky za 90 Kč a 160 Kč v předprodeji v divadle Ponec a za 120 Kč / 190 Kč v den konání představení a dále v předprodeji na pokladně divadla v Celetné a v sítích Ticketpro a Ticketstream.

Tanec Praha o. s. / divadlo Ponec
tel.: 224 817 886
e-mail:pr@tanecpraha.cz
www.divadloponec.cz

 

Autor: TZ: Divadlo Ponec

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz