Divadlo Praha - Divadlo Ponec: premiéra, Wacht even! Moment, prosím! absurdní pohybová groteska 23. března 2010

16.03.2010 14:49

V české premiéře v rámci nového dramaturgického prvku T.VAR v divadle Ponec. Divadlo Ponec oživuje letošní dramaturgii o projekty českých umělců, kteří dlouhodobě působí v zahraničí. V rámci nového tvárného dramaturgického prvku s názvem T.VAR = (taneční var) bude v úterý 23. března od 20 hod představen v divadle Ponec v české premiéře nejnovější projekt českého režiséra Jana Bárty.

Wacht even! Moment, prosím!

Bárta vystudoval obor pantomima na prestižní umělecké škole v Amsterodamu (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) a v současné době spolupracuje jako choreograf a režisér se svými zahraničními kolegy. Jeho pohybová groteska pro tři postavy je postavena na využití absurdního humoru. Bárta se v ní zabývá rozličnými způsoby lidského soužití, které reflektuje pomocí pojmů souvisejících se dřevem. K samotnému námětu dodává: “Snažím se tímto neobvyklým způsobem zachytit fyzickou a psychickou interakci postav na scéně a vysvětlit rozličné způsoby lidských vztahů. Wacht even! je mimo jiné také příběhem o naší schopnosti říkat ano či ne v ten pravý okamžik”.

Jako bonus si diváci mohou v druhé půlce večera vychutnat zvukovou performaci českého umělce Stanislava Abraháma, která bude založena na improvizaci s objekty a materiály denní potřeby, konkrétně, jak autor sám uvádí: “Bude s jednat o živý sampling předmětů nalezených těsně před představení v přilehlém okolí místa konání.“ Vstupenky na tento večer jsou k zakoupení v cenách od 90,- Kč v divadle Ponec nebo v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketstream, www.divadloponec.cz.

V rámci T.VARu je připravený také taneční workshop s italským performerem Michelem Rizzo. Lekce s podtitulem “2 hodiny k vytvoření díla” se uskuteční v pondělí 22. března od 10 – 11.30 hod ve Studiu ALT@ (www.altart.cz).

Wacht Even! / Hold on! / Moment, prosím!
Režie a koncept: Jan Bárta
Tančí: Daan Simons, Kimmy Lightvoet, Michele Rizzo
Světelný design, zvuk: Tomáš Morávek
23. 3. 2010 20.00 divadlo Ponec


Tanec Praha o. s. / divadlo Ponec
tel.: 224 817 886

e-mail: michaela@tanecpraha.cz
www.divadloponec.cz

divadlo Ponec
Husitská 24A, Praha 3
tel.: 222 721 531, 224 817 886
vstupenky@divadloponec.cz
www.divadloponec.cz


Další aktuální Tipy a novinky: www.praha-tip.cz

 Doplňující informace o autorovi:

Jan Bárta (1978) studoval nejprve na taneční konzervatoři Duncan Centre a poté na Pražské konzervatoři hudebně-dramatický obor. V roce 2005 odjel do Holandska, kde vystudoval obor pantomima (mime) na Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Jako interpret se podílel na projektech Erlenda Hammersona (Affluenca), Bas van Rijnsoevera (Faust), Anne van Dorp (Zoek), Halky Třešnákové (Na jejím gauči / 4+4dny v pohybu; Já vím, kdo jsi) nebo Viktorie Cermákové (Bakchantky dnes). Z jeho vlastních děl, které režíroval: Little Thai Prince, Come on …Harry!, CHECHT!, Verbond, Wie? (ve spolupráci s Marc Stoffelsem) a Harry.

Autor: TZ divadlo Ponec

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 30.04.2024

Svátek má Blahoslav

Citát pro dnešní den

Je lepší zapálit svíčku, než si stěžovat na tmu.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz