Veteráni – Naše tipy na výlety po stopách slavné historie motocyklů JAWA

27.07.2009 21:26

Z pohledu naší generace není doba, kdy motocykl JAWA byl na vrcholu své slávy ve světě, ještě tak strašně vzdálená. Je důležité, že JAWA stále žije, kdy však opět vystoupá mezi světově uznávané značky, je otázkou........

Veteráni – Naše tipy na výlety po stopách slavné historie motocyklů JAWA

Ještě i dnes každou chvíli máme možnost potkat na našich silnicích motocykly JAWA s datem výroby někdy těsně po válce. Dokonce existují země, kde populární JAWA „ kejvačka „ je dodnes běžným spolehlivým dopravním prostředkem. Určitě je to Turecko, kde si získal nenáročný motocykl JAWA velkou oblibu a mnoho příznivců. Paradoxem je také, že mnoho náhradních dílů pro JAWU se v současné době k nám dováží právě z Turecka. 

Široká obec nadšených veteránistů  pečuje o své dvoukolé miláčky se skutečnou láskou a potěšující je, že čím dál tím více se JAWY začínají objevovat na různých srazech. Několik fotografií, které vám snad udělají radost, jsme pořídili na veteránském „ Pikniku" v Horních Počernicích v květnu letošního roku a ve sbírce jednoho sběratele. Přidáme několik Tipů, kam se za motocykly JAWA vydat třeba i v rámci  rodinného výletu. Nejen motorky, ale i mopedy najdete v bohatých sbírkách soukromých sběratelů a muzeí.             

Předválečný Hokrův průvodce pro motoristy, když ještě sláva JAWY byla neskutečně veliká.

Závody a váš výlet ........
Dnes se můžete rozjeti na výlet vesele a s jistotou, že ani na dlouhé a obtížné cestě moderní motocykl nezklame. Tato dokonalost dozrála v závodech. A na světovou úroveň vyspělosti vypracovaly se především ty motocykly, které byly zdokonalovány po zkušenostech získávaných v závodech světové třídy. Z našich značek je to JAWA, jež vyhledává již dlouho nejtěžší sportovní podniky světové úrovně, jako jsou Tourist Trophy, Mezinárodní šestidenní závody o zlaté a křišťálové přilby a jiné. Úspěch JAWY v těchto závodech je úspěchem každého, kdo má sériovou JAWU, protože zdokonalení vyzkoušená v závodech a soutěžích uplatňujeme při konstrukci a výrobě strojů dodávaných všem zákazníkům.

ZBROJOVKA ING. F. JANEČEK, PRAHA – NUSLE II.

ODKAZY:

80 let motocyklu JAWA

Muzeum JAWA na Konopišti

JAWAmania

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Veteráni – Naše tipy na výlety po stopách slavné historie motocyklů JAWA


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz