Tip na výlet – automuseum, láska jménem PRAGA

18.02.2009 00:22

Unikátní sbírka historických automobilů, autobusů, nákladních vozu a zemědělské techniky značky PRAGA je třetí největší ucelenou značkovou sbírkou na světě.

Tip na výlet – automuseum, láska jménem PRAGA

Je to nádherný  výsledek celoživotního snažení pana Emila Příhody, kterému se podařilo zachránit  pro budoucí generace cenné  exponáty vypovídající o celé historii slavné automobilky PRAGA.

Muzeum se nachází v obci Zbuzany nedaleko Prahy a je určitě dobrým námětem pro odpolední rodinný výlet. Považujeme za důležité stále připomínat slavnou historii českého průmyslu, zvláště pak v době hospodářské recese, kdy postupně zanikají tradiční výroby našeho strojírenství a řemesel. Muzeum samotné je umístěno v rekonstruované zemědělské usedlosti, kde po mnoha letech provizorního skladování a různých stěhování našla sbírka důstojné místo a od roku 2000 je opět plně přístupná veřejnosti. V současné době pokračuje v tradici budování muzea již druhá generace rodiny Příhodů, syn Robert s rodinou. I my bychom rádi přispěli k propagaci ojedinělé sbírky, svým významem přesahující rámec České republiky. Určitě se budeme k tématu muzea na našich stránkách pravidelně vracet. A na závěr, přece vzhůru do Zbuzan a doufáme, že se nadchnete tak jak jsme se nadchli i my nad celou tou krásou dávno již zašlých časů.

Kontakt museum: Automuseum Praga, Pod Kaštany 14, 252 25, Praha západ – Zbuzany, tel.      +420 2­57 960 332     , www.veteran.cz/pragamuseum http://www.veteran.cz/pragamuseumpragamuseum@sez­nam.cz

Mobil informace, objednávky prohlídek : + 420 602 309 224

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Automuseum Praga


Buďte první kdo okomentuje tento tip

 
otevírací doba muzea.
Prosím pošlete mi otavírací dobu vašeho mmuzea pro návštěvníky.cam.pet@seznam.cz.
PETR ČAMEK
11.04.2010 11:02

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz