Májová ohlédnutí – páteční piknik s veterány v zámeckém parku

06.05.2009 21:17

Veteránská setkání mají zvláštní atmosféru a i my jsme měli možnost se jednoho z nich zúčastnit minulý týden v zahradě zámku v Dolních Počernicích. Bylo pro nás opravdu příjemné pozorovat lidi, které spojuje společný zájem, a tím je neskutečná láska ke starým automobilům a motorkám.

Májová ohlédnutí –  páteční piknik s veterány  v zámeckém parku

Každé to autíčko- veterán má svůj příběh, svůj osud a historii a hlavně majitele, který se o něj vzorně stará,  aby se dochovalo pro příští generace

Takováto setkání jsou zaslouženým vyvrcholením  nekonečné a usilovné práce při renovaci. Výsledek je téměř vždy obdivuhodný až neuvěřitelný, za každým tím nádherně naleštěným strojem stojí stovky hodin precizně odvedené práce. Obdivujeme takové lidi možná i proto,že něčeho takového sami nejsme schopni. Chce to obrovskou dávku trpělivosti a hlavně zručnosti.

V Dolních Počernicích byla skutečně báječná atmosféra a s fotoaparátem v ruce jsme si to opravdu užili. Fotografovali jsme auta – veterány, motorky i lidi, doslova nás fascinovaly propracované detaily . Snažili jsme se zachytit vše, co na těch mimořádných strojích bylo jedinečné a unikátní. Přístrojové desky, spínací skříňky, mřížky chladičů, šrouby, světla, výfuky. Neskutečně krásné detaily je nutné pozorně vnímat,  jsou velmi důležité při zachování originality exponátů.

Dnešní moderní automobily postrádají vlastní duši,  lisují je automaty v obrovských sériích, jsou pohodlné, bezpečné i rychlé, ale vytratila se z nich preciznost lidského umu a manuální šikovnosti. Dnešní doba není špatná, je jen jiná,  pokroková a jenom  hlupák se brání novinkám. My však budeme i nadále připomínat důležitost pohledů do minulosti.

Připojujeme k dnešním postřehům fotogalerii veteránů a určitě budeme rádi, pokud někdo pozná sebe nebo svoje autíčko a napíše nám. Téma veteránů je stále živé a aktuální a budeme se k němu určitě postupně vracet.                  

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Veterán Piknik 2009 galerie


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 16.04.2024

Svátek má Irena

Citát pro dnešní den

Život je jako divoký tygr. Můžeš si lehnout a položit si jeho tlapu na hlavu, nebo ho osedlat a jet na něm.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz