Praha Tip - "dobré ráno s hruškou" vítáme Vás do nového dne. Dnes je pátek 6. listopadu 2009

06.11.2009 07:07

Dobré ráno s hruškou, dnes ranní šálek dobrého čaje. Dobrá nálada není u nás vždycky na pořadu dne  a po ránu už vůbec ne, a proto.....

Existuje jednoduchá rada a možná i mnohé z vás překvapí. Dobré nálady můžeme docílit i šálkem obyčejného čaje. Mnozí z nás začínají den pravidelnou ranní kávou, a to není vždy  ideální. Fakt je, že káva nás může na chvilku vzpružit, ovšem čaj má na náš organismus blahodárné účinky.

Čaj zelený obsahuje mnoho látek prospěšných pro naši náladu a hlavně i zdraví. Obsahuje látky a vitamíny, které uvolňují psychické napětí a bystří rozum. Proto není na škodu udělat si čaje větší množství a postupně ho během dne vypít. V čaji je obsaženo železo, draslík, zinek, fosfor, všechny tyto látky mají preventivní účinky na cévy srdce a jsou také částečnou prevencí proti rakovinovému  onemocnění. Zabraňuje bolestem hlavy, snižuje hladinu cholesterolu, zahřeje a povzbudí.

Čajů je dnes k mání mnoho druhů, černý, zelený, ovocný, s nejrůznějšími příchutěmi a vůněmi. Jen vyzkoušejte, přivoňte a ochutnejte a určitě si vyberete podle své chuti a třeba i momentální nálady. A věřte, ta se vám nad šálkem dobrého čaje může jen zlepšit.

   

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 18.05.2024

Svátek má Nataša

Citát pro dnešní den

Stárnout začínáme, když rezignujeme na mládí.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz