Praha Tip - "dobré ráno s hruškou" vítáme Vás do nového dne. Dnes je pátek 6. listopadu 2009

06.11.2009 07:07

Dobré ráno s hruškou, dnes ranní šálek dobrého čaje. Dobrá nálada není u nás vždycky na pořadu dne  a po ránu už vůbec ne, a proto.....

Existuje jednoduchá rada a možná i mnohé z vás překvapí. Dobré nálady můžeme docílit i šálkem obyčejného čaje. Mnozí z nás začínají den pravidelnou ranní kávou, a to není vždy  ideální. Fakt je, že káva nás může na chvilku vzpružit, ovšem čaj má na náš organismus blahodárné účinky.

Čaj zelený obsahuje mnoho látek prospěšných pro naši náladu a hlavně i zdraví. Obsahuje látky a vitamíny, které uvolňují psychické napětí a bystří rozum. Proto není na škodu udělat si čaje větší množství a postupně ho během dne vypít. V čaji je obsaženo železo, draslík, zinek, fosfor, všechny tyto látky mají preventivní účinky na cévy srdce a jsou také částečnou prevencí proti rakovinovému  onemocnění. Zabraňuje bolestem hlavy, snižuje hladinu cholesterolu, zahřeje a povzbudí.

Čajů je dnes k mání mnoho druhů, černý, zelený, ovocný, s nejrůznějšími příchutěmi a vůněmi. Jen vyzkoušejte, přivoňte a ochutnejte a určitě si vyberete podle své chuti a třeba i momentální nálady. A věřte, ta se vám nad šálkem dobrého čaje může jen zlepšit.

   

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 04.05.2024

Svátek má Květoslav

Citát pro dnešní den

Aby ses mohl poučit ze svých chyb, musíš si nejprve své chyby umět přiznat.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz