Charita Praha slaví tři krále 6.ledna 2011

03.01.2011 17:25

V den slavnosti Zjevení Páně (svátek tří králů) ve čtvrtek 6. ledna 2011 pořádá Charita Praha pod záštitou starosty Městské části Praha 2 na Náměstí Míru kulturní a prezentační akci pro veřejnost s názvem CHARITA SLAVÍ TŘI KRÁLE. Připraven je program pro děti, tradiční příchod tří králů na velbloudech, dětská vystoupení a další doprovodný program.

„Svátek tří králů je spjat s tradicí obdarování - tři králové nesli do Betléma své dary chudému, nově narozenému dítěti. Podobná je i charitní práce. Chudým, potřebným a znevýhodněným přináší charita dary v podobě pomoci, která řeší jejich aktuální tíživou situaci,“ říká Pavel Šimek, koordinátor akce. Vedle prezentace činnosti Arcidiecézní charity Praha mohou návštěvníci shlédnout dětská vystoupení – sborový zpěv a divadelní představení s tříkrálovou tematikou.

Bohatý program je připraven zejména pro děti. Mohou se v průběhu odpoledne svést na ponících, zúčastnit se soutěže v kreslení či si vychutnat cukrovou vatu. Vyvrcholením programu bude po 16. hodině příjezd tří králů na velbloudech na náměstí k živému Betlému. V 16:30 bude sloužena mše svatá v kostele sv. Ludmily na Náměstí Míru. Program potrvá do 18 hodin.

Happening CHARITA SLAVÍ TŘI KRÁLE je jednou z doprovodných akcí, které Charita pořádá v souvislosti s tradiční celostátní Tříkrálovou sbírkou. Kolednické skupinky vychází ve dnech kolem svátku tří králů do ulic a sbírají dary na podporu charitních sociálních, zdravotních, rozvojových a humanitárních projektů. Sbírka je největší akcí svého druhu v České republice, každoročně je do ní zapojeno přes 30 tisíc dobrovolníků. Přílohou tiskové zprávy je program akce v .pdf formátu.                          
 

Pro více informací:
Mgr. Pavel Šimek
zástupce ředitele, koordinátor akce CHARITA SLAVÍ TŘI KRÁLE
simek@charita-adopce.cz
tel.: 222 512 401, mob.: 603 516 899

Arcidiecézní charita Praha
Londýnská 44
120 00 Praha 2
www.praha.charita.cz
www.trikralovasbirka.cz

 

Autor: Arcidiecézní charita Praha

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 20.04.2024

Svátek má Marcela

Citát pro dnešní den

Udělej co můžeš, s tím, co máš, tam, kde jsi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz