Praha TIP - V Praze bude otevřeno Centrum pro nový cirkus

23.01.2010 14:39

Praha (Pressweb) - Provoz prvního tréningového prostoru pro nový cirkus bude zahájen 2. února 2010 v pražských Nuslích. Centrum pro nový cirkus nabídne zájemcům jak z řad široké veřejnosti, tak i profesionálům workshopy jevištní akrobacie, závěsné akrobacie nebo žonglování.

Kromě pravidelných kurzů s českými lektory Centrum pro nový cirkus připravuje také jednorázové dílny s renomovanými zahraničními lektory. Již na 27. a 28. února je připravena dílna závěsné akrobacie se švýcarskou a kanadskou lektorkou.

2. února se v prostoru Centra pro nový cirkus konají od 17.00 otevřené dílny všech kurzů a prezentace práce lektorů.

„Nový cirkus je ve světě již dlouho uznávaným fenoménem, u nás ho skvěle propaguje festival Letní Letná. Chybí zde však vzdělávací zázemí a možnost techniky nového cirkusu trénovat. Tento problém od února v Praze odpadá,“ říká zakladatel Centra pro nový cirkus David Kašpar.

Centrum pro nový cirkus je součástí dlouhodobé projektu podpory nového cirkusu v České republice - Cirqueon. Cirqueon již dva roky pořádá Cirkusovou školku pro děti v kulturním centru zahradaKC na pražském Chodově, podílel se na dílnách během posledních ročníků festivalu Letní Letná a spolupracuje s řadou evropských partnerů sdružených v síti Circostrada. Cirqueon také podpořil v počátečních stádiích vzniku inscenaci La Putyka Rostislava Nováka. Centrum pro nový cirkus v Nuslích by měl v budoucnu sloužit i jako knihovna a videopůjčovna materiálů s cirkusovou tématikou, místo seminářů, setkání a prezentací práce jednotlivých cirkusových umělců.

„Kromě nuselského prostoru Cirqueon provozuje také portál www.cirqueon.cz, který funguje jako informační centrála o akcích, kurzech a událostech spojených s novým cirkusem v České republice. Na webu je i adresář souborů a festivalů,“ říká Šárka Maršíková, která má chod Cirqueonu na starosti.

Čas a prostor nevyužitý workshopy a tréninky bude v nuselském Centru pro nový cirkus k dispozici zájemcům v režimu Open Space – ten by měl sloužit všem, kdo chtějí trénovat sami, ale nemají k tomu vhodné zázemí.

Projekt Cirqueon podpořily grantem Ministerstvo kultury ČR a Magistrát hlavního města Prahy. Projekt Cirqueon spravuje Zahrada, o.p.s.

Centrum pro nový cirkus sídlí na adrese Ctiradova 6, Praha 4-Nusle.
Pro více informací kontaktujte: Šárka Maršíková, 604 713 414 nebo

sarka@cirqueon.cz
www.cirqueon.cz

 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 06.05.2024

Svátek má Radoslav

Citát pro dnešní den

Cesta bez překážek obvykle nevede nikam.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz