Nábytek z teakového dřeva – láska na první pohled

26.04.2009 14:04

Při svých toulkách Prahou, při kterých pro vás vyhledáváme zajímavé a mnohdy jedinečné tipy, jsme náhodou narazili na nově otevřený obchod s nábytkem a doplňky z teakového dřeva – nábytek Říha.

Nábytek z teakového dřeva – láska na první pohled

 Již při pohledu do výlohy jsme věděli, že do tohoto obchodu prostě musíme zajít a chceme se nyní s vámi podělit o své dojmy. Těžko říct, proč nás  tak oslovila krása a přírodní kouzlo tohoto nábytku. Možná  jednoduchostí, čistými a hladkými liniemi, možná svou jedinečností a nezaměnitelnos­tí.        

 Přírodní materiály vytvářejí v interiéru příjemnou atmosféru a dojem teplého a útulného domova. Doma trávíme  bohužel relativně nejméně času. Proto je důležité,  aby prostředí, ve kterém žijeme a odpočíváme, bylo zařízené nejen účelně a prakticky, ale hlavně tak, aby nás to doma skutečně těšilo, abychom se tam cítili uvolněně, spokojeně a v bezpečí Dobré bydlení ovlivňuje naši celkovou pohodu možná více, než jsme si my sami schopni uvědomit. Zařizujme si proto svůj domov podle vlastního citu a fantazie a nenechávejme se až příliš ovlivňovat neosobními katalogy. Z bytu se nesmí stát sterilní výstavní síň,  nesnažme se ani o přílišnou a dokonalou iluzi sladění barev a materiálů. Naučme se kombinovat materiály, které zdánlivě k sobě vůbec nepatři. Jak bydlíme a kde žijeme o nás mnohé napoví, skutečné štěstí můžeme prožívat i v prostředí, které není zařízené podle momentální módní vlny.
 
Dřevo je  krásný materiál s  originální s neopakovatelnou strukturou. Stále objevujeme jeho přirozenou krásu, fascinuje nás jeho vůně. Jsme naprosto okouzleni dokonalými výrobky zručných řemeslníků, ale i dřevem jako takovým v jeho surové podobě. Symbolem rodinné pospolitosti je určitě nejtypičtější dřevěný výrobek, a  tím je stůl. Mluvíme o klasickém masivním stole s pevnou deskou, kde se rodina každý den  potkává.  

Rádi  bychom vás pozvali do obchodu, který nabízí krásný nábytek pro váš domov, nábytek  z teakového dřeva. Dočkal  se velké obliby a je vyhledávaný pro svou jedinečnost a elegantní vzhled. Skříně, stoly, komody, police v přírodních barvách jsou  jedním slovem nádherné. V prodejně také můžeme obdivovat velké množství  dřevěných doplňků, vyrobených z kmenů a pařezů, využívající původních tvaru a struktur.

Teakové dřevo se těží v různých oblastech jihovýchodní Asie. Stromy se dožívají až sta let a obecně platí, čím starší,  tím má kvalitnější dřevo. Běžně se však kácejí teakové stromy staré 40 – 50 let.  Díky jeho skutečně mimořádným vlastnostem je využíván všude tam, kde jsou výrobky vystaveny povětrnostním vlivům. Velmi oblíbený je teakový zahradní nábytek, který nevyžaduje téměř žádnou péči, celoročně může být venku, stačí ho pouze přikrýt. Z teakového dřeva se také vyrábí podlahy pro exteriéry a lodě. Je využíváno při výrobě různých bicích a strunných hudebních nástrojů nebo jejich součástí, například sitárů nebo v Indonésii vyráběných bubnů typu afrického djambo.

Nábytek Říha
         

Prodejnu Antik Art specializovanou na výrobky z teaku můžete navštívit v Praze ve Vysočanech : http://www.antik-art.cz


 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Antik Art - teakový nábytek, Vysočany


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 16.04.2024

Svátek má Irena

Citát pro dnešní den

Život je jako divoký tygr. Můžeš si lehnout a položit si jeho tlapu na hlavu, nebo ho osedlat a jet na něm.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz