Recepty - Babičina žemlovka s jablky a bez rozinek

23.12.2009 06:00

Porce

pro 5 - 6 osob

Suroviny:

1 pokrájená veka, 3 velká jablka, 2 lžíce medu, 2 skořicové cukry, 0,5 litru mléka, 2 žloutky, 2 bílky, máslo na vymazání pekáčů.

Postup:

Zapneme troubu na 180-200°C. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky, v misce je smícháme se skořicovým cukrem a medem. V druhé misce smícháme mléko, skořicový cukr a žloutky. Pekáček dobře vymažeme máslem. Dno vymazaného pekáčku pokryjeme plátky veky, lehce a rychle namočených v mléce (hodí se na to kuchyňská pinzeta nebo kleště). Na ně naskládáme jablka a na ně opět namočenou veku. Vrstvíme do vypotřebování všech surovin, poslední vrstva je namočená veka. Horní vrstvu pokapeme rozpuštěným máslem a přikryjeme alobalem, pekáček dáme do trouby. Pečeme asi 20-30 minut, než zezlátne horní vrstva. Pak pekáček vyndáme na žemlovku dáme ušlehaný sníh ze 2 bílků. Pekáček vrátíme asi na 5 minutdo trouby ,než sníh zezlátne. Jíme teplé i studené.

Poznámka:

Jablka do tohoto pokrmu dodají velké množství vlákniny, proto jich do žemlovky "narveme" co nejvíc.

Autor: bambula1

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 02.05.2024

Svátek má Zikmund

Citát pro dnešní den

Řekni mi to, já to zapomenu. Ukaž mi to, možná si to zapamatuji. Nech mě zkusit si to a já to pochopím.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz