Recepty - Hraběnčiny francouzské brambory

17.11.2009 06:00

Porce

4

Příprava

cca 1 hodina

Suroviny:

2 kg brambor (vařených ve slupce), 0,5 kg mletého masa (ne příliš tučného),0,4 kg sýra cihly, 1 smetana na vaření, plechovka žampionů, 2 střední cibule, grilovací koření, lžíce sádla

Postup:

Mleté maso orestujeme a rozdělíme na sádle, okořeníme, přidáme žampiony, cibuli nakrájenou na půlkolečka. Vše chvíli dusíme do zhnědnutí masa. Pak zalijeme smetanou. Brambory uvařené ve slupce nakrájíme do připravené směsi, do které zamícháme zhruba polovinu nahrubo nakrájeného sýra. Vše dobře promícháme a zbytkem sýra vše posypeme. Připravujeme v černém vyšším pekáči a vše v něm dáme bez přikrytí zapéct do trouby do zlatova.

Poznámka:

Přeji dobrou chuť.

Autor: Maja Janeckova

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 07.05.2024

Svátek má Stanislav

Citát pro dnešní den

Láska ze soucitu je nenávist potlačená rozumem.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz