Recepty - Bůček plněný zdravou nádivkou

20.12.2009 06:00

Porce

podle velikosti

Příprava

2 hodiny

Suroviny:

Nádivka : 1 menší pórek, 1/2 salátové okurky, 100 g anglické slaniny, 1 červená kapie, 1 bílá paprika, 5 stroužků česneku, 1 vejce, 1 rohlík, strouhanka, 2 růžičky brokolice, hlíva ústřičná, 1 lahůdková cibulka, 1 lžíce koření na pečení masa, sůl, pažitka. Maso : větší šikovný bůček abychom udělali co největší kapsu, sůl, kmín, 1 větší cibule, 6 stroužků česneku, 1 lžíce koření (Avokádo) na pečení, převařené v 300 ml vody na polévání.

Postup:

V míse si rozmícháme nejdřív nakrájený rohlík, pocákaný vodou a vajíčkem, pak nakrájíme ingredience do nádivky-pórek,salátovou okurku,obě papriky,anglickou slaninu,brokolici, hlívu, lahůdkovou cibulku,česnek na plátky, posolíme, dáme nasekanou pažitku, všechno promícháme a přidáme strouhanku podle potřeby, aby nádivka byla tužší, necháme odpočinout a připravíme si maso, které nejdřív prořízneme na kapsu, prosolíme, pokmínujeme, do pekáče nakrájíme cibuli nahrubo a česnek na plátky, nalijeme trochu vývaru z koření na pečené maso. Pak do kapsy naplníme připravenou nádivku a buď kapsu zašijeme, nebo sepneme jehlama a přendáme na pekáč a přikryté dáme péct do rozpálené trouby. Občas přeléváme vypečenou šťávou a ještě polijeme připraveným vývarem, až do spotřebování. Pečeme dokud nebude maso měkké a ke konci pekáč odkryjeme a maso otočíme. Pokud se nám nádivka do masa nevejde, dáme jí do pečící fólie a položíme vedle masa v pekáči.

Poznámka:

Moje inspirace, když už se říká že bůček je nezdravý, tak nádivka je zaručeně zdravá a dohromady z toho vyjde perfektní závěr, na kterém si pochutnáme. Manžel měl s bramborami, já s knedlíkem.

Autor: Bibinka

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 03.05.2024

Svátek má Alexej

Citát pro dnešní den

Nikdy nepodceňujte naslouchání. Je to jedna z nejdůležitějších dovedností, kterou se můžete naučit.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz