Recepty - Jarní salát z bulguru

06.01.2010 06:00

Porce

4

Příprava

30 min

Suroviny:

200ml bulguru + lžíce oleje 200ml hrášku – čerstvý nebo mražený 1 svazek zeleného chřestu (svazek v krámě rozbalte a podívejte se na uříznuté konce, často prodávají plesnivý) pořádný svazek pažitky (co se vejde do kroužku mezi palcem a ukazováčkem) 200ml ořechů nebo mandlí – hrubě nasekaných a opražených bez tuku 2 vejce natvrdo na zálivku: 1 stroužek česneku utřený se solí šťáva z jednoho citronu 150ml olivového oleje extra-virgin 2 plátky citronu, 1 lžička cukru a oříšek másla, sůl – na uvaření zeleniny

Postup:

Uvařte vejce a ochlaďte. Nakrájejte pažitku. Nasekejte a opražte ořechy. Opražte bulgur na lžíci oleje po dobu asi 2 – 3 minut. Ušlehejte zálivku. Vyloupejte hrášek a chřest oloupejte v poslední třetině stonku a nakrájejte na cca 2cm dlouhé kousky. Do kastrolu dejte 2 plátky citronu, lžičku cukru, oříšek másla a trochu soli, zalijte horkou vodou a přiveďte k varu. Do vroucí vody dejte hrášek a chřest a vařte po dobu asi 3 – 4 minut, aby zelenina zůstala křupavá. Oceďte a částí vývaru zalijte bulgur a nechte nabobtnat. Vejce rozkrájejte na kostičky. Smíchejte bulgur, zeleninu, vejce, polovinu ořechů, polovinu pažitky a dvě třetiny zálivky a dobře promíchejte. Vychlaďte. Ozdobte druhou polovinou ořechů a pažitky a pokapejte zbytkem zálivky. Podávejte s rozpečenou pitou.

Poznámka:

 

Autor: opuncie

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 05.05.2024

Svátek má Klaudie

Citát pro dnešní den

Je snazší za své zásady bojovat, než se jimi řídit.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz