Recepty - Dort Pat a Mat

11.01.2010 06:00

Suroviny:

korpus: 240g hladké mouky, 1prášek do pečiva, 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, 150g hořké čokolády - nastrouhat krém: uvařit salko 2,5 hodiny, 1máslo marcipán: 30dkg moučkového cukru , 13 dkg sušeného polotučného mléka , lžíce medu , lžička oleje , lžička rumu , trocha vody , pár kapek mandlové esence

Postup:

Korpus Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, natrouhanou čokoládu, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Nakonec vmícháme sníh. Krém: vychladlé salko + máslo - vyšleháme v hladký krém - korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu ,o)) Marcipán: z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat :o)

Poznámka:

Dělala jsem ho pro 4letého příbuzného, myslel si, že je to hračka a strašně se čílil, že na něj šla maminka s nožem (na ten dort, samozřejmě ,o))) Bylo to moje první auto a na začátku jsem vůbec nevěděla, jak to dopadne ,o)

Autor: petravei

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 05.05.2024

Svátek má Klaudie

Citát pro dnešní den

Je snazší za své zásady bojovat, než se jimi řídit.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz