Trojská botanická po celé prázdniny plná nápadů – PREMIÉRA: Inspirace zahradou

07.07.2009 11:23

Inspirace zahradou: 4.7. – 31.8.2009, denně 9–19 h, Botanická zahrada hl. města Prahy – venkovní expozice Areálu JIH. Trojská premiéra (!) určená všem, koho notoricky známý sortiment zahradnických center už rozhodně neuchvátí! Inspiraci hledejme přímo v terénu…

Trojská botanická po celé prázdniny plná nápadů – PREMIÉRA: Inspirace zahradou

Po dobu dvou měsíců trojská zahrada zve na výstavu, kde najdeme inspiraci a zajímavý víkendový program.  Z průřezu nabídkou vybíráme:

– zahradní nábytek vyrobený v Africe: kvalitní dřevo vyžadující jen opravdu jednoduchou údržbu a skvěle odolává našim povětrnostním vlivům…

– lícové cihly a dlažby na poklad chodníku, vystavění zídky nebo obrubníku: vše nové, přesto vykazující působivou starou patinu, jako by zde byly odjakživa…

– stavební materiály dovezené z Thajska určené na pergoly, přístřešky a další odpočívadla doplní dekorativní palmová dřeva, ozdobné liány i lana z přírodních materiálů: velká životnost…

– umělecký kovář či řezbář: v pojízdné kovárně bude možné přímo zakoupit i drobnější výrobky a obdivovat zručnost mistra kováře přímo v akci,  před našimi zraky vytvoří řezbář umělecké dílo.

– keramika: ptačí pítka, figurální zahradní keramika, svícny, lampy a jiné zajímavé doplňky
- originální keramická domovní čísla či štítky

Víkendové tipy:

sobota 11. + neděle 12. července:
aranžování: Ing. Michal Klapka – sobota od 14 do 16h
exotické doplňky: Milan Blaha
hrnčířský kruh v akci: Lyubomir Ivanov 

Sledujte www.botanicka.cz, kde najdete aktuální informace!
Akci zpestří bohatá výsadba letniček a jiných rostlin v nádobách instalovaných přímo v expozici botanické zahrady!
… A rovněž keramické koule Svatopluka Janečka (na prodej):


… a stále probíhá:

Výstava motýlů ČR: 3.7. – 2.8.2009, denně 9 – 19 h, Botanická zahrada hl. města Prahy – venkovní expozice Areálu SEVER, fotografie ve štole skleníku Fata Morgana. Už potřetí zve zahrada v Troji na Výstavu motýlů České republiky.

Pastva v chráněných územích BZ: cca do 14. července 2009, Botanická zahrada hl. města Prahy – přírodní areál (volně přístupný). Třicetihlavé stádo ovcí a koz můžete v těchto dnech obdivovat na stráních v Podhoří.

SCULPTURA NATURA: 24.6.- 30.9.2009, v přírodním – volně přístupném areálu botanické zahrady . Mladí umělci z Ateliéru Socha II na VŠUP v Praze už podruhé využívají přednosti a složitost terénu zahrady, nejen figurální tvorbou, ale i abstraktními objekty.

Výstava egyptského skla: 4.7.-30.8.2009, denně 9 – 19h,  Botanická zahrada hl. města Prahy – Areál JIH – výstavní sál. Nadčasová křehká krása vznikala za podmínek, o kterých se můžeme dočíst v hororových povídkách středověku…(?!)

Těšíme se na vaši návštěvu!

www.botanicka.cz

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Trojská botanická po celé prázdniny plná nápadů


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.04.2024

Svátek má Vlastislav

Citát pro dnešní den

Když se jedna brána ke štěstí zavírá, druhá se otevírá. My však často dlouho zíráme na vchod, který se uzavřel, a ani si nevšimneme toho, který se pro nás otevřel.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz