Botanická zahrada v Tróji - zahrada patří ženám... i v záhonu bychom měly být krásné !

15.06.2010 12:11

Zahrada patří ženám: víkend 19. a 20. června, 9 - 19 h, venkovní expozice Areál JIH. Víkend kosmetiky, léčivých bylinek, krásných šatů a relaxace... Venkovní expozice plná rozkvetlých dřevin, kosatců, léčivých bylinek a středomořské flory, z níž pochází mnoho aromatických rostlin, které našly uplatnění v kosmetice...

- zahrada patří ženám...

To a ještě mnohem více nabídne tento víkend ženám všech věkových kategorií. Celodenní pestrý program, z něhož si každá návštěvnice určitě vybere to, co je jí milé, a třeba se nechá zlákat vyzkoušet co nového.

Po oba dny:
masáže, kosmetická poradna, účes v afro stylu, pracovní dílny, stánek Avon
pozvání pro ženy: připojte se k tanečnímu programu, ochutnejte prožitkové masáže a tantrická setkání, potkávejte se v ženské přirozenosti. CESTY PROŽITKU spojují moudrost tradičních učení a realitu každodenního života
„Co se zahradou?" - poradna s osobní účastí odborníků: ing. Petr Herynek (sobota) a RNDr. Václav Větvička (neděle) -  jeho poradenství bude spojeno s prodejem a autogramiádou knih
prezentace francouzské firmy ROSTAING - výrobce rukavic a švédské značky luxusního zahradního oblečení GARDEN GIRL, včetně sezónního prodeje. I v záhonu musíme být IN! 
POZOR, PRO DÁMY LAČNÉ PO ARANŽOVÁNÍ!  Skvělá zpráva: V rámci akce jsme připravili i aranžovací workshop. Pod vedením odbornice si vlastnoručně naaranžujeme keramickou nádobu se sušinou. V poplatku 300,- Kč je zahrnuta nádoba, materiál, profesionální dozor a další potřebné věci k práci. Výsledkem (možná:-) bude nádherné aranžmá a především (určitě:-) krásný pocit z dobře vykonané práce. TĚŠÍME SE NA VÁS!
o hladové žaludky se postará netradiční občerstvení i naše nepřekonatelná čajovna U cesty
focení zdarma od firmy NIKON
myslíme i na vaše děti: program plný malování, kreslení, korálkování a dalších aktivit

Po oba dny ve 14 hodin:
Módní přehlídka s mottem Krása v každém věku, kterou připraví  Vyšší odborná škola oděvního návrhářství a Střední průmyslová škola oděvní z pražských Holešovic pod vedením Mgr. Marie Frankové. Účesy manekýnek obstarají kadeřníci 3D studia. Během dne budou modely vytvořené studeny škol nabízeny k prodeji.
Doprovodná akce:

KABELKY, TAŠKY A KLOBOUKY Z ROSTLINNÝCH MATERIÁLŮ:
19.červen -  4. červenec, výstavní sál Areálu JIH

Na etnobotanické výstavě se představí více než 100 exponátů kabelek a taštiček a kolem 50 klobouků z celého světa. Společným jmenovatelem je rostlinný materiál, který byl výchozí surovinou při jejich výrobě.

Hlavní část tvoří výrobky pletené z různých druhů palmových listů, například tašky důmyslně spletené z listů datlové palmy, z rafiových vláken, košík z tzv. palmy poutníků (Ravenalla madagascarience), výrobky z palem rodu Hyphaene nebo Borassus. Exponáty pletené z různých druhů palem přestavují vůbec více než polovinu všech vystavených kousků. Kromě již zmíněných druhů jsou zde i výrobky zhotovené z leštěných a vyřezávaných kousků slupek kokosového ořechu...

Velice silně je zastoupen také sisal. Protože se sisalová vlákna velice dobře barví, jsou sisalové tašky a klobouky díky své barevnosti dominantou letošní výstavy.
Za pozornost zcela určitě stojí taštičky pletené ze vzdušných kořenů orchidejí, pocházející z ostrova Jáva. Podle velikosti zcela určitě návštěvníci poznají, která je ženská a kterou používají muži.
Kromě toho mohou návštěvníci shlédnout i kabely pletené z rýžové slámy, orobince, kukuřičného šustí, bambusu, bavlníku, pandánu, jutovníku nebo banánovníku textilního.
Klobouky ze sisalových vláken, mořské trávy (Zostera maritima) a recyklovaného papíru, který patří také k rostlinným materiálům) zapůjčila firma TONAK.
Jejich výrobky si budete moci na výstavě také zakoupit!

Klobouky z rostlinných materiálů netradičně zdobené aranžemi s plodů, listů a trav, které vytvořili studenti středních zahradnických škol z celé republiky, zapůjčil časopis Zahrádkář. Věříme, že budou velkou letní inspirací pro všechny návštěvnice, které se nebojí experimentovat.

Více informaci: www.botanicka.cz 

 

 

 


 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 05.05.2024

Svátek má Klaudie

Citát pro dnešní den

Je snazší za své zásady bojovat, než se jimi řídit.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz