Výstava v Praze - Mem-brány abstraktní fotomontáže od 11.11 do 11.1. 2011

03.11.2010 14:04

Mem-brány jsou abstraktní fotomontáže vytvořené technikou tzv. samplování obrazu, kdy podobně jako v hudbě umělec na sebe vrství jednotlivé upravené části fotografie, jež ve většině případů vznikly tzv. malbou světlem (fotografování na dlouhou expozici při současném pohybu aparátem). Jedinečnost výtvarných děl umocňuje špičkový tisk na umělecká plátna o rozměrech 60x80 cm.

Mem-brány abstraktní fotomontáže

Důležitým pomocníkem tvůrčího procesu je meditace. „Když ustal pohyb a zastavilo se myšlení, žádné myšlenky se netoulají, nevznikají žádné žádosti, ve vašem nitru se rozhostilo ticho – toto ticho je meditace. OSHO“ A právě v tomto tichu, v této „tmě mysli“ se rodí obrazy, které, ač mají zdroj ve vyfotografovaných objektech tohoto světa, jejich posláním je zobrazení výjevů ze světa vnitřního.

Dalším z průvodců při tvorbě je zvuk tibetských mís, do něhož se budete moci ponořit při vzácném vystoupení pana Marka. Spojení těchto dvou sfér vytváří unikátní atmosféru a nabídne příležitost podívat se hlouběji do vlastního nitra.
Název „mem-brány“…jsou to svého druhu memy (kulturní obdoby genů) a brány do spirituálních, mystických krajin, jsou obrazovým záznamem změněného stavu vědomí, do kterého je možno skrze ně vstoupit.

 

Ve čtvrtek 11. 11. 2010 od 19:00 h se v Husitském kostele, Farského 3, Praha 7, uskuteční vernisáž výstavy P. L. Kopecký - „mem-brány 10 – mezi tmou a mnou“.  Vzácným hostem večera bude Vlastimil Marek, alternativní hudebník, publicista, spisovatel a duchovní učitel, který zahraje na tibetské mísy. Čajovna nabídne ochutnávku nejlepších čajů, včetně speciálního čajového nápoje Egguerh.

Výstava potrvá od 11. 11. 2010 do 11. 1. 2011, autor bude přítomen každé úterý 18-19 h
www.galeriekopecky.net

 

Autor: Alžběta Kroftová

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz