Výstava v InGarden - Pavel Kantorek, Tvorba z emigrace

05.04.2011 09:50

Od 11.května do 22.července 2011 budou mít návštěvníci školicího centra InGarden v Praze 10 jedinečnou možnost shlédnout výstavu vtipů karikaturisty Pavla Kantorka pocházejících z let 1970 až 1988. Jedná se o výjimečnou akci, protože Kantorkovy vtipy z této doby, které jsou kresleny pouze tuší a nebyly v České republice  doposud vystavovány. V rámci výstavy budou prodávány jak autorské tisky, tak i originály vystavených vtipů a knihy s ilustracemi pana Kantorka.

Pavel Kantorek

Vernisáž výstavy bude 10.5. od 19,00 hodin pro registrované účastníky (ingarden@ingarden.cz). Na vernisáži bude přítomen pan Pavel Kantorek osobně a také osobně bude podepisovat autorské tisky, popř. knihy.
V rámci vernisáže proběhne dobročinná aukce originálů více než 80 kreseb. Jejich vydražením můžete přispět ke vzniku knihy „Mluv se mnou“ podporující lepší komunikaci lékařů a jejich pacientů. Vydání knihy připravuje a vydává nadace T-SOFT ETERNITY, ilustrace v knize jsou od Pavla Kantorka.

Pan profesor RNDr. Pavel Kantorek, Ph.D. nám dovolí touto výstavou nahlédnout do hlubin dvou různých osobností - na jedné straně do hlubin vědy zahleděný badatel a na straně druhé humorista, nacházející vtip v běžných situacích kolem sebe. Sám Pavel Kantorek to tak ale nevidí:
Vtipy mě napadají v době, když řeším nejsložitější problémy časoprostoru, zabývám se složitými rovnicemi. Zahlédnu směšnou situaci v době, kdy je mozek nejvíce unaven, jakoby hledal způsob, jak si odpočinout. Náhle se objeví zkratka, kdy jsou k sobě přiřazeny situace, které zdánlivě spolu nemají nic společného a najednou to v mozku klikne, zrodí se vtip a hlava dostane nový přísun energie.“

Získáním výhradních autorských práv Pavla Kantorka pořádá agentura SHOCK nevšední projekt v němž bude v následujících pěti letech vystavovat a prodávat jeho autorské tisky. K vidění a koupi budou navíc i zatím nevystavované kresby a i omezený počet originálních kreseb. Ve školicím centru InGarden, popř. na stránkách www.ingarden.cz v eGalerii je k nahlédnutí nový katalog s nabídkou konkrétních vtipů, které je možné si objednat. Fanoušci oblíbeného českého karikaturisty si tak mohou odnést svůj oblíbený vtip s sebou domů nebo s ním potěšit blízké.
V Kanadě je Pavel Kantorek uznávaným vědcem. Kreslířstvím se na univerzitě nechlubí, i když to asi všichni vědí. Když jednou nakreslil ve svých bajkách pár stupidních slepic, feministky ho chtěly žalovat. Ale my u nás v Čechách se raději kamarádíme s jeho humorem.

První výstava „Kantorkových vtipů“ s názvem Humor života byla ve školicím centru InGarden už na konci roku 2010.

Základní informace ze života pana profesora RNDr. Pavla Kantorka,Ph.D.:

1942 se začal na svět dívat s humorem a stále tento pohled udržuje.
Na Masarykově univerzitě v Brně studoval experimentální fyziku.
V roce 1968 emigrovala do Kanady, kde pokračoval ve studiu fyziky.
Je profesorem na Ryerson University v Torontu a má vlastní grafickou firmu.

 


Základní informace o výstavě:

Vernisáž 10.května 2011 spojená s dobročinnou aukcí pro nadaci T-SOFT ETERNITY 80 originálních kreseb, vyvolávací cena 3333,-Kč
83 kreseb ke shlédnutí       
razítko kočky k obtisknutí
autorské tisky a omezený počet originálních kreseb ke koupení po celou dobu výstavy, konkrétní si je možné objednat předem v eGalerii – www.ingarden.cz
výstava bude otevřena pro veřejnost od 11.května do 22.července 2011
v  pracovní dny od 9,00 do 17,00 hodin, otevřené sobotní dny jsou aktualizovány na       www.ingarden.cz
Vstupné je dobrovolné a v rámci spolupráce s humanitární organizací UNICEF jí bude předáno na podporu dlouhodobých programů v oblasti vzdělávání.

Základní informace o organizátorech a partnerech výstavy:
SHOCK ,s.r.o.
Společnost se zabývá event managementem, konferencemi a organizací i pořádáním školení.
Ve spolupráci s FN Brno v současné době realizuje certifikovaná školení první pomoci na lodi, pro kojence a děti, školí firemní řidiče. Provozuje školicí a vzdělávací centrum InGarden. Jako doplňkovou aktivitu pořádá kulturní akce a výstavy.

NADACE T-SOFT ETERNITY
Nadace byla založena společností T-SOFT a.s. k 1.1.2010. Má vizi vymýšlet a pomoci realizovat projekty, které vyžadují účast více oborů, projekty, které by třeba samostatně ani nemohly vzniknout. Účelem nadace je podporovat projekty zaměřené na vytváření kvalitativně nových vzdělávacích, komunikačních a kulturních výstupů založených na mezioborovém přístupu, synergii a netradiční spolupráci.

V roce 2010 vydala nadace T-SOFT ETERNITY knihu „Nemoc jako výzva?“. Tato publikace je rozhovorem lidí různých profesí na téma zdraví, nemoc, vážná nemoc a jak k tomu přistupovat.Jako další mezioborový projekt v rámci projektu Mluv se mnou chystá v letošním roce nadace stejnojmennou knihu. Cílem je vytvořit návod pro pacienty, jejich rodiny, lékaře i další zdravotnický personál pro lepší vzájemnou komunikaci. Mluvit jeden s druhým je základ pro řešení nelehkých životních situací. A Pavel Kantorek již ilustrováním například knížky Hovory R prokázal, že umí svými laskavými obrázky odhlečit i nelehká témata.
UNIREC,s.r.o.

Dovoz a distribuce produktů nízkonapěťové elektrotechniky velkoobchodům, investorům a projekčně-montážním organizacím. Školicí centrum InGarden - Původní industriální citlivě zrekonstruované prostory nabízí ničím nerušené místo v Praze se třemi sály pro pořádání seminářů, školení. Variabilní plochy místností od 50 do 90 m2. WIFI internet zdarma. Výborná dostupnost pomocí MHD (metro, tram, bus).

UNICEF
mezinárodní humanitární organizace
Country rádio
Hudební stanice vysílá country, folk, hudbu 60. let, spirituály, gospely a trampskou hudbu.
Již několik let podporuje projekty SHOCK a InGarden.


Více informací naleznete na www.shock.cz  a www.ingarden.cz.
Školicí centrum InGarden, Nad Primaskou 292/45, Praha 10

Autor: Barbora Horešovská

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.03.2024

Svátek má Taťána

Citát pro dnešní den

Není umění nikdy nespadnout, ale vždy se znovu zvednout.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz