Přízrak - Nike očima studetů VŠUP, představujeme novou kolekci Sportswear

23.11.2010 22:20

Nike spolu s ateliérem designu na VŠUP v Praze představují první společný projekt – prezentaci nové kolekce Nike Sportswear jaro 2011. Instalace vytvořená studenty designu z pražské Vysoké školy umělecko-průmyslové uvádí v avantgardní podobě novou kolekci značky Nike Sportstwear jaro 2011. Netradiční showroom Nike se nachází v objektu M Factory a od 26. do 29. listopadu bude přístupný i pro širokou veřejnost. Projekt na pomezí módy a umění představuje první výsledek plánované dlouhodobé spolupráce Nike s ateliérem designu VŠUP.


Nová kolekce Nike Sportswear

Instalaci s názvem Přízrak navrhl a realizoval team Mutanta studentů pátého ročníku VŠUP – Daniel Gonzalez, Richard Rozhoň a Tomáš Varga.

Nová kolekce Nike Sportswear pro sezonu jaro 2011 je inspirována bohatou běžeckou historií. Tým návrhářů Nike se snaží nejen připomenout slávu proslulých sportovních produktů, ale také přinášet sportovcům inovace. Legendární boty i oblečení dostávají vyspělejší tvary a střihy a kombinací nejlepších produktů z minulosti vytvářejí nový styl. Kolekce jaro 2011 Nike Sportswear znovu objevuje ty největší ikony. Inovace a nový design vytvářejí z těchto legend produkty pro novou éru běžců – pro tvůrčí osobnosti i zarputilé sportovce.

Team Mutanta vidí kolekci specifickým pohledem. „Přízrak, zosobnění nenávisti k běhu, sbírá své poslední síly po nekonečném sprintu k poslednímu skoku, aby ukončil tohle utrpení drtivým dopadem,“ říká Daniel Gonzalez.

Spolupráce společnosti Nike s  ateliérem designu na VŠUP v Praze, vedeným doc. Michalem Froňkem a doc. Janem Němečkem za pomoci asistenta Mgr. A. Michala Maláška, bude pokračovat i v budoucnu. „Vždy nesmírně vítáme propojení firem a výrobců, kteří umějí tento potenciál využít a vytvořit kvalitní společné dílo. Nike pro mě osobně znamená cestu kreativity, výzkumu a vývoje v dané oblasti. Cestu, která zaznamenala v uplynulých třiceti letech raketový nástup na celosvětový trh. Instalace, kterou studenti pro příští rok vytvořili, je počátkem našeho dlouhodobého partnerství se značkou Nike. Dalším důležitým úkolem je zapojit do tohoto procesu další ateliéry naší školy,“ uvedl Michal Froněk.

„Představení Nike Sportswear kolekce je jen začátkem naší dlouhodobé spolupráce s VŠUP a jejími studenty,“ souhlasí Michal Brabec, marketingový manažer Nike pro Českou republiku a Slovensko. „Cílem tohoto projektu není pouze prezentace našich produktů netradičním způsobem, ale hlavně oboustranná pomoc při realizaci vlastních nápadů jak samotných studentů, tak značky Nike na českém trhu.“ 

Nová kolekce Nike Sportswear jaro 2011 je vystavena v komplexu M Factory, Osadní 35, Praha 7 a bude pro veřejnost přístupná ve dnech 26. – 29. listopadu od 10 do 18 hodin.
www.mfactory.cz

NIKE

NIKE, Inc. sídlí poblíž města Beaverton ve státě Oregon a je předním světovým návrhářem, prodejcem a distributorem originální sportovní obuvi, oděvů, vybavení a doplňků pro celou řadu sportů a pohybových činností. Mezi dceřiné společnosti stoprocentně vlastněné společností Nike patří Converse Inc., která navrhuje, dodává na trh a distribuuje sportovní obuv, oděvy a doplňky, společnost Cole Haan Holdings Incorporated, která navrhuje, uvádí na trh a distribuuje luxusní obuv, kabelky, doplňky a kabáty, společnost Umbro Ltd., přední globální fotbalová značka z Velké Británie, a Hurley International LLC, která navrhuje, uvádí na trh a distribuuje obuv, oděvy a doplňky pro akční sporty a životní styl mladých. Více informací najdete na stránce www.nikebiz.com.


O Vysoké škole umělecko-průmyslové

Vysoká škola umělecko-průmyslová v Praze již desítky let formuje a vychovává budoucí designéry a návrháře. Spolupráce s renomovanými a prestižními značkami, mezi které společnost Nike patří, je pro školu zásadní. Těší nás, že můžeme pokračovat a rozvíjet tradici intenzivní spolupráce s firmami, které se nebojí inovací a posouvají tak vnímání designu výrobků dál. Díky tomu mají studenti výjimečnou možnost převést své kreativní nápady v realitu a přiblížit se tomu, být nejlepšími v oboru. A spolupracovat s těmi nejlepšími z oboru je hlavní prioritou VŠUP, školy, která udává trendy.

Autor: TZ: VŠUP

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz