Praha 1 - Blues Sklep: Hanka Dundrová & The Kids

10.03.2010 08:37

Koncert v Praze v klubu Blues Sklep v sobotu 13.3.2010 v 19.hodin. Praha, 1 Liliová 10. Když před lety postavil jeden z protagonistů mostecké bluesové scény Petr Karkoška (ex-Blues Bujon) první verzi své kapely BLUES ROCKETS, později přejmenováno na BLUES NO MORE, největším zjevením byla zpěvačka Hanka Dundrová, ztělesnění bluesového drajvu, energie, zkrátka odvazu.

Hanka Dundrová & The Kids

Po několikaleté spolupráci se Hanka – ovšem jen zdánlivě – "vyklidnila" a spolu s kytaristou a zpěvákem Vladimírem Orlovským, který se později stává i jejím životním partnerem, založila akustické folk & bluesové duo TONE DOWN, jehož prvním velkým úspěchem bylo vítězství na BLUES APERITIVU v roce 2004.

V dalších letech Hanka musela své pěvecké aktivity omezit zejména kvůli – jak už to tak u zpěvaček bývá – mateřským povinnostem a v současné době se zvolna vrací na scénu. Návrat v podobě vystoupení na renomovaném festivalu BLUES ALIVE 2009 byl však vskutku povedený, čemuž napovídala i odezva při vystoupení v rámci bloku kapel ve speciálu věnovaném památce legendární Koko Taylor, kde ji doprovodila právě kapela Kids At Work v čele s leadrem, kytaristou a velkou nadějí naší bluesové scény Vítkem Kopeckým, speciálně sestavená pro šumperský festival. Možno říci, že toto první velké, a pro kapelu a Hanku stěžejní vystoupení, odstartovalo novou epochu jak v Hančině životě, tak i této mladé nadějné sestavy.  

 

 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.04.2024

Svátek má Robert

Citát pro dnešní den

Lidé pro samé žití zapomínají žít.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz