Jazz Dock - Poslední koncert Ondřeje Pivce v sobotu 15.5.2010 v pražském Jazz Docku!

13.05.2010 10:44

11.5. 2010 (Praha) – Jarní šňůra českého jazzového varhaníka Ondřeje Pivce se po měsíci chýlí ke konci – zbývají již jen dva koncerty, první 13.5. v Prostějově a druhý 15.5. v pražském Jazz Docku, který celou šňůru zakončí.

Jarní výlet Pivce začal 15.4., kdy se do Prahy na skok vrátil z New Yorku, aby zde odehrál 15 naplánovaných koncertů, zúčastnil se několika nahrávání a speciálních akcí (jmenujme například benefiční koncert občanského sdružení Surya na podporu sluneční školy v Himaláji, který proběhl 11. května v Betlémské kapli v Praze). Koncertní šňůra byla také podpořena firmou Import Volkswagen Group, která kapele poskytla užitkový vůz Volkswagen Transporter.
Koncerty se podle Ondřeje vydařily: “Z jarního turné mám velkou radost. Myslím, že všechny koncerty se povedly, solo koncert v Brně mě inspiroval k dalším aktivitám na tomto poli. Rád bych v budoucnu podnikl solo šnůru po malých kostelech a kaplích, především na venkově. Jen doufám, že tam pak někdo přijde (smích)...”
Koncert 15.5. v Jazz Docku je posledním z celkových patnácti koncertů jarního turné, na kterém kapela představila hned dvě nové skladby (Pivcovu Lady Underbite psanou na počest newyorské psí dámy, a Hobzkovu prozatím bezejmennou groovovou skladbu).

Každá další koncertní šňůra je důkazem Pivcova vývoje v New Yorku, kde sbírá inspiraci v jednom z nejslavnějších černošských kostelů vůbec, proslulým díky vynikajícímu gospelu, a také ve Village Underground, kde se každou neděli sejde mnoho hudebníků a vytvářejí společně úžasný zvuk r ‘n b, rhytm and blues, blues i jazzu – a to ještě ani nezmiňujeme to množství samotných jazzových koncertů, které newyorská scéna nabízí. A jaká je jedna z věcí, která Ondřejovi učarovala na newyorské hudební scéně? „Hudební vyspělost, především u doprovodných hráčů a zpěváků je v New Yorku na neuvěřitelně vysoké úrovni. Dlouho mi trvalo, než jsem se z toho vzpamatoval a teď se všemožně snažím alespoň trochu tomuto přiblížit..”

Ondřeje Pivce budete moci znovu naživo uslyšet až v polovině října, kdy se vrací do Prahy na několik koncertů se svým kvartetem, bigbandem a triem. Využijte proto jedinečnou příležitost poslechnout si tyto poslední dva koncerty.

15.5. Jazz Dock, Praha (Janáčkovo nábřeží 2/31, Praha 5) – 19h

 

Autor: Dominika Janigová

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Ondřej Pivec

Ondřej Pivec - Jazz Dock, poslední koncert na závěr turné

Ondřej Pivec - Jazz Dock, poslední koncert na závěr turné

Ondřej Pivec - Jazz Dock, poslední koncert na závěr turné

Ondřej Pivec - Jazz Dock, poslední koncert na závěr turné

Ondřej Pivec - Jazz Dock, poslední koncert na závěr turné


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 03.05.2024

Svátek má Alexej

Citát pro dnešní den

Nikdy nepodceňujte naslouchání. Je to jedna z nejdůležitějších dovedností, kterou se můžete naučit.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz