Palác Akropolis - koncert L‘Orchestre Internationale du Vetex, čtvrtek 18. února 19,30

16.02.2010 11:31

L’Orchestre International du Vetex je v každém případě charismatem nabitá mezinárodní a multikulturní parta z Belgie, kterou zasáhla současná obliba balkánské hudby i romských dechovek. Sešli se z různých koutů, aby se sehráli na jedno představení, ale zjistili, že je to baví.

Palác Akropolis - koncert L‘Orchestre Internationale du Vetex

 A tak skupina nastoupila cestu zkoušek, později skládání a nakonec vystupování. Název zvolili podle jména textilního koncernu, v jehož tovární hale zkoušeli. Dvacítka muzikantů, od flétny a klarinetu přes trojici trombonistů až po vizuálně téměř šokující nástroj sousaphone, je svým hudebním projevem dost vzdálena tradiční městské dechovce.

Jedná se spíše o formaci pohybující se v duchu rock’n’rollu, punku a výstřednosti. Vetex , který zhruba před rokem roztančil lidi na pražských ulicích a v metru, určitě i na podiu vyvolává značnou energii nejen počtem hudebníků a stylem, ale i atmosférou, kterou kolem sebe šíří. V jejich hudbě se odráží humor muzikantů pocházejících z různého prostředí, vlastní pohled na hudební tradice i obraz životních zkušeností a zážitků. Bez předstírání se tím vším inspirují a respektují to. Mají za sebou dvě vydaná alba a koncertní turné po západní Evropě a Itálii a úspěšní byli i na Balkáně.  V době, kdy se hovoří o rozdílech mezi komunitami a zvláštnostech každého regionu, L‘Orchestre International du Vetex ukazuje zábavnou a obohacující stranu společného života bez ohledu na místo původu. I to je zřejmě jeden z důvodů proč v současné době realizuje  Vetex  krátké turné po bývalé Jugoslávii (města Sarajevo, Mostar, Novi Sad a Subotica),a celý tento projekt, v němž  hrají společně s místními hudebníky, dokumentuje belgická televize. V dubnu vyjde orchestru CD a DVD, které natočili v listopadu loňského roku při společných koncertech s hostujícími hudebníky z Balkánu a Belgie v rámci projektu Balkan Banquets.
Palác Akropolis 25. února 19,30

Více informací: www.palacakropolis.cz

Předprodej lístků v  kavárně Paláce Akropolis a Ticketpro
200,- Kč v kavárně Paláce Akropolis
230,- Kč v Ticketpro
250,- Kč  na místě

 

 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 30.04.2024

Svátek má Blahoslav

Citát pro dnešní den

Je lepší zapálit svíčku, než si stěžovat na tmu.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz