Na koncert - Letouni Soumraku - Blues band, Praha 1: Blues Sklep

10.03.2010 08:09

 Pozvánka - na  koncert v pátek 12.3. 2010 v 19 hodin v klubu Blues Sklep, Praha 1, Liliová 10. Hudební těleso bylo původně složeno výhradně z pacovských rodáků, přátel dvanácti taktů: Pastora, Duchouna, Oudyho, Václava, Filipa Zoubka a Jiřího Hugomíra Hejdy. Dva posledně jmenovaní ho dovedli do současné podoby a také k charakteristickému zvuku. Za dobu poletování se v souboru vystřídalo mnoho renomovaných muzikantů, z nichž mnozí si dodnes rádi přijdou občas zahrát a okořenit tím již tak šťavnatá vystoupení.

Letouni Soumraku - Blues band

Za dobu poletování se v souboru vystřídalo mnoho renomovaných muzikantů, z nichž mnozí si dodnes rádi přijdou občas zahrát a okořenit tím již tak šťavnatá vystoupení. Kapela stylově čerpá z odkazu Howlina Wolfa, Johnyho Lee Hookera a dalších černých bardů, kteří v padesátých letech vyhrnuli brázdu, jež dosud nebyla nikým překročena. Hudba Letounů je z části založena na převzatých, z části vlastních melodiích, ale převážně s českými  texty Jiřího Hugomíra Hejdy. Avšak na každém koncertu zazní i mnohé bluesové evergreeny v originále.

Těm z vás, kteří ještě neměli tu možnost, letu se zúčastniti osobně, možno jen doporučit návštěvu některého leteckého večera a na vlasní kůži vychutnat onu báječnou atmosféru a dech beroucí výkony hudebníků a nasávat ty toliko zrádné melodie a lihoviny až do rána. Nechť let je vaší bílou holí v temnotách velkoměsta. Protože vězte, kdo jednou jedinkrát letu zakusí, již jiného dobrodiní nežádá a statků světských domáhati se nemusí.

Autor: TZ Blues Sklep

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.04.2024

Svátek má Robert

Citát pro dnešní den

Lidé pro samé žití zapomínají žít.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz