Metropolitní univerzita Praha vás zve na jazzový festival Mladí, 23.4. - 14.5. 2010

21.04.2010 19:19

Praha 21. dubna (PROTEXT) - Metropolitní univerzita Praha se stala partnerem jazzového festivalu Mladí Ladí Jazz, který probíhá od 23. 4. do 14. 5. v jazzových klubech v Praze.

Metropolitní univerzita Praha

Festival, zaměřený především na mladého posluchače, se snaží zpřístupnit jazzovou hudbu a podpořit mladé jazzové
umělce. Každý pátek od 23. dubna se budou moci návštěvníci festivalu zaposlouchat do kvalitního českého i zahraničního jazzu, stejně jako si poslechnout mladé naděje české jazzové scény. Organizátoři festivalu - občanské sdružení Nerudný fest.cz - vypsali soutěž o Cenu Metropolitní univerzity Praha, v jejímž rámci se soutěží o peněžní dotaci na nahrání
debutového alba.
   

Do soutěže se přihlásilo mnoho nadějných kapel a ve finále, které proběhne první večer festivalu 23. dubna v JazzDocku, se představí kapely Trim4, Poetic Filharmony a Fanfán tulipán. Kromě poroty se do výběru vítěze, který si mimo jiné bude moci zahrát na závěrečném večeru festivalu, budou moci zapojit i diváci.
  

Cílem festivalu je přiblížit jazzovou hudbu mladým lidem, a to zpřístupněním cenovým a žánrovým. Reaguje tak na problém jazzové scény, kterým je především její orientace na turisty v hlavním městě. Z toho vyplývají zejména cenové podmínky, které jsou pro většinu mladých lidí nad jejich možnosti. Proto organizátoři stanovili výši vstupného pro návštěvníky do 30 let na pouhých 90 Kč za večer. Pro ostatní je vstup o stokorunu dražší. Rovněž výběr míst, kde se uskuteční jednotlivé festivalové večery, přizpůsobili organizátoři mladému publiku. Interpreti se tak představí v klubu JazzDock, divadle Na Prádle či klubu JazzTime.

Každý večer vystoupí 3 formace jazzmanů. Zahájí mladá kapela, následována již zaběhlými profesionály tradičnějšího jazzového ražení, které na závěr večera doprovodí sekce fusion-jazz, tedy stylu, který kombinuje jazz s dalšími styly a je pro mladé publikum obzvláště přitažlivý. V rámci festivalu Mladí Ladí Jazz vystoupí jak česká jazzová škola, tak rovněž hojné množství známých jazzmanů ze zahraničí. Svou návštěvou poctí Mladí Ladí Jazz například Steve Clark, Walter Phishbacher či Miloš Železňák nebo
maďarská kapela Band of Gypsys Reincarnation. Festival Mladí Ladí Jazz pořádá občanské sdružení Nerudný fest.cz, které se zaměřuje na podporu a rozvoj kultury, zejména podporuje mladé umělce a snaží se nejen tuto kulturní činnost zprostředkovat a přiblížit mladým lidem, možná je i inspirovat.

Další informace je možné získat na webových stránkách
http://www.mladiladijazz.cz, na facebooku či přímo u kontaktní osoby.
    
    
 Kontaktní osoba:
 Jan Gregar

 E-mail: honza@mladiladijazz.cz
   

Autor: TZ Protext

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 28.03.2024

Svátek má Soňa

Citát pro dnešní den

Pravá síla vln je v jejich vytrvalosti.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz