Velká Fiesta Latina se Santy y Su Marabu (kuba) – Lucerna bar 10. září 2009 ( club havana )

05.09.2009 09:03

Praha (Pressweb) – Kubánský orchestr Santy y su Marabú v čele s nanadým kubánským hudebníkem a multiinstrumen­talistou Santiagem F. Jimenezem Smithem (Santy) – skladatelem, aranžérem, kapelníkem a treserem, předvádí přesně to, co můžete zažít na koncertech v proslavené havanské Casa de Música – živelnou a energickou kubánskou taneční dávku, spontánost, rytmicky bohatou a melodickou muziku a to vše z autorské dílny Santiaga.

Velká Fiesta Latina se Santy y Su Marabu (kuba) – Lucerna bar 10. září 2009 ( club havana )

Santyho aranže obsahují kořeny tradiční kuby (son, guaguaco, cha cha cha, sucu sucu, mozambique, afrokubánský folklor, changui..), latinské vlivy (merengue, samba.), jazz i moderní karibský proud (timba a reggaeton), které dokáže velmi osobitě a s citem spojovat v „salsu“ či bravůrně zachovat původní tradiční formy. Koncert Santy y su Marabú je strhující a pestrobarevou plejádou karibských rytmů s originálním nábojem v podání talentovaných hudebníků pocházejících převážně z Kuby (tres, piano, trubka, trombón, flétna/saxofon, basa, konga, bonga, timbáles). V roce 2007 vydala kapela své debutové album Rumberito.

Santy (Santiago F. Jiménez Smith)
Narodil se v provincii Camaguey na Kubě. Už ve svých šesti letech hrál své první písně na kytaru. Studoval na hudební konzervatoři Felixe Varely v Havaně – obor klasická kytara. Po promoci absolvoval kurz harmonie a instrumentace na Berklley Schooll of music zaměřený na populární hudbu.

V Havaně, už jako hudebník profesionál, spolupracoval s mnoha populárními hudebními skupinami. Nahrával v nejlepších nahrávacích studiích na Kubě s hudebníky první třídy. Od roku 2003 působí jako kapelník v kubánské hudební skupině Santy y su Marabú (tenkrát pod názverm Son de Cuba).

( Lucerna bar 10. září 2009 )

info: http://www.jahmusic.net

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.04.2024

Svátek má Robert

Citát pro dnešní den

Lidé pro samé žití zapomínají žít.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz