Slunovrat na Kampě - Praha Tip

07.06.2011 21:38

Přijměte srdečné pozvání na společnou oslavu Slunovratu, tvořivé setkání profesionálních i amatérských umělců, kteří ve vzájemné spolupráci oslaví příchod léta a nabídnou umělecký program s volným tématem oslavy Slunce a tvořivého zdroje života.  Vzhledem k velkému počtu zájemců o oslavu slunovratu v minulém roce organizátoři přesunuli tuto událost z Divadla Kampa do velkolepých prostor Michnova paláce.

Slunovrat na Kampě

Můžete se těšit na bohatý program, zahrnující hudební vystoupení, vizuální projekci, společnou improvizaci umělců, různé performance, výstavy, to vše v nekuřáckých prostorech, vhodné pro všechny generace.

Celá akce se koná v barokním Michnově paláci, který patří mezi architektonické skvosty Malé Strany na Praze 1.  V paláci je několik sálů a salónků, mramorový sál a krásné atrium s kašnou, které bude v tento večer rovněž k dispozici.

Z hudebního programu večera si nenechte ujít vystoupení ženské vokální kapely Yellow Sisters, která na české scéně funguje již šestým rokem. Tato půvabná kapela na sebe poprvé více upozornila vítězstvím v soutěži Colours Talents v roce 2006 a svou debutovou deskou s názvem Singalana. V minulém roce pak vydaly své druhé album s názvem Tubab Women, které bodovalo dokonce i ve světě (v červnu 2010 se umístily s deskou Tubab Woman na sedmé příčce světového žebříčku Spin The Globe's Top 10 World Music Albums). Jejich hudba se pohybuje na pomezí žánrů world music, reggae, soulu, jazzu, funku,  r´n´b a ambientu a jejich koncerty provází neopakovatelná atmosféra. A protože jsou to opravdu naše sestry, které již rozdaly spoustu darů, radosti a inspirace, komunita žen, které se s nimi rády přijdou pobavit je opravdu početná a okouzlující, máte se na co těšit. A snad se i vám zalíbí jejich inspirativní autorské písně a velmi ženský a poetický projev. www.yellowsisters.com

Další z hudebních lahůdek večera je vystoupení skupiny Úžas. Úžas je skupina tří hudebníků, která tvoří hudbu mající základ v hypnotických rytmech perkusivních nástrojů, šamanských bubnů či didgeridoo. V pestré mozaice se pradávné rytmy mísí s moderními, jemné zvuky s repetitivními smyčkami, které jsou zastřešené emotivním zpěvem, kytarou, alikvótami či flétnou. Skupina Úžas v rytmu využívá řadu nástrojů z celého světa a tvoří ojedinělou rytmicko melodickou mozaiku ve spolupráci s jazzovou a latino zpěvačkou Mili Janatkovou . Doufáme, že skupina Úžas strhne i vás k divokému tanci.  www.uzasrytmu.cz

V neposlední řadě bychom upozornili také na vystoupení multiinstrumentalisty Petra Knotka alias Pjér la Šéze,  známého také z představení Čtyři dohody. Pjér la Šéz zahraje několik vlastních písní a též bude doprovázet na baskytaru skupinu Úžas. O vizuální inspiraci se postará VJ PleiOne (Ondřej Skalický) a scéna na nádvoří bude patřit Dj Yukimurovi, takže si můžete zatančit  i pod širým nebem.

V salóncích naleznete několik originálních obchůdků (šperky, ethno a autorské doplňky, zdravá výživa apod.), dále čajovnu „Čajová škola na Kampě“ (www.cajomir.cz), dále bar a občerstvení. Kdo bude mít zájem, může se nechat namasírovat.

Celým večerem bude provázet herec a režisér Jaroslav Dušek, kterého jistě není třeba dlouze představovat. Po skončení programu cca kolem 23 hodiny podnikneme společný průvod k řece, při kterém se můžete těšit i na tanec s ohněm.

Co dodat k naší pozvánce? Pro tyto časy je zvláště důležité, aby se scházeli lidé dobré vůle se společným záměrem. Lidé, kteří cítí touhu navrátit se ke svým kořenům a udělat něco pro společnost a pro naši Zem. Takže přijďte na magickou oslavu Slunce a Světla! To je to pravé wellness, po kterém prahnou naše duše i těla, usazená a zkřivená za počítači a televizními obrazovkami. Potkáte jistě své milé známé a přátele, budeme společně sdílet hudbu, tanec a radost. Prožijme společně OSLŇUJÍCÍ PŘÍTOMNOST.  Květinu sebou...

Datum: 21.června 2011
Pořadatel: Divadlo Kampa /Paralela o.s./ a Jan Vávra
Místo konání: Michnův palác, Újezd 450/40, Praha 1
www.divadlokampa.cz
Facebook: Divadlo Kampa, událost: Letní slunovrat na Kampě
http://www.facebook.com/?ref=home#!/event.php?eid=217274071631221
Vstupné:  vstupné na místě : 250,- Kč,
předprodej : 200,- /pouze 2 a více vstupenek/
Vstupenky je možné zakoupit od 6.6. do 17.6. každý všední den mezi 17:00 a 19:00 v Divadle Kampa, Nosticova 2a, Praha 1.

Kontakt: info@divadlokampa.cz Kapacita: max 500 lidí

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=0eL3a1tRWHk&feature=player_embedded

 

 

Autor: TZ: Divadlo Kampa

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Slunovrat na Kampě

Slunovrat na Kampě

Slunovrat na Kampě

Slunovrat na Kampě

Slunovrat na Kampě

Slunovrat na Kampě

Slunovrat na Kampě


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 19.04.2024

Svátek má Rostislav

Citát pro dnešní den

Zázrak není létat vzduchem nebo chodit po vodě, ale chodit po zemi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz