Koncerty Praha - Planet Connetion – VIDIEK ( Akropolis )

13.11.2009 13:28

Slovenský večer v Paláci Akropolis, V rámci série „Planet Connection“ představíme tentokrát slovenskou kulturu, její hudbu, kuchyni, tanec i zajímavá geografická místa. Pátek 27. listopadu 2009 19,00

Vidiek

Program:
19:00 Martin Loew (dia-show) + Limbora (folkórní tance)
20:30 Vidiek (koncert)
22:00 Dan Šabík (Radio 1) - slovenská diskotéka
V restauraci po celý den nabídka slovenského menu
Ke každé vstupence zdarma tradiční sýrová pochoutka: korbáčik

Vidiek:

Vidiek je stálicí na slovenské scéně.  Dneska už nikdo neřeší, jestli hudba, kterou hrají  je pop nebo rock a nikoho neudiví ani občasné výlety do ethna, jazzu a různých post progresivních trendů.  Skupina Vidiek vznikla v roce 1987 v obci Rovinka nedaleko Bratislavy. V roce 1988 už z rádií zněl její první velký hit Vidiečan a následovaly další: Nechajte si ju, Tisíc divov, Rudy a Hilda, Anglická, Keď je 7 ráno, Nie je to ľahké,  Námornícka, Ó maňo, Anjel, Či oči či sombréros a Nové časy. Vidiek doposud natočil 5 alb (Nechajte si ju 1989, Vidiek 1993, Štyry 1997, Výber naživo 2000 oceněný Zlatou deskou a Nové časy 2003). Skupina Vidiek mimo to nahrála i vzpomínkové album Ventil RG a zpěvák Ján Kuric má za sebou také úspěšný sólový projekt, na kterém spolupracoval s českou zpěvačkou Věrou Bílou. Skupina hraje dodnes v původní sestavě (Ján Kuric – zpěv, Richard Jajcay – kytara, Oňo Tomčala – bicí, Kamil Grebeň – basová kytara). Skupina má za sebou nespočet odehraných koncertů na Slovensku, v Čechách, ale i v USA a Velké Británii.

Martin Loew:  Slovensko - digitální diashow

Historická města, majestátní hrady i lidová architektura. Tatranské štíty, krápníkové jeskyně a hluboké soutěsky Slovenského ráje. Multimediální projekce s živým doprovodným slovem. Více o programu na http://www.promitani.cz/slovensko.

Martin Loew vedle mnoha evropských zemí procestoval téměř celé jihoamerické Andy od rovníku až po Ohňovou zemi v Patagonii, africké Maroko, Turecko, Thajsko i další země. Poslední dobou propadl kouzlu ruské Sibiře, kam pravidelně jezdí i jako průvodce CK Adventura s českými turisty.
Jeho hlavní aktivitou je pořádání celovečerních diashow pro veřejnost, se kterými již 9 let objíždí celou Českou republiku.
Pravidelně natáčí příspěvky o svých cestách pro nejrůznější rozhlasové stanice, příležitostně publikuje v našich zeměpisných a cestovatelských časopisech a jeho fotky z cest se objevují v turistických průvodcích, katalozích i na plakátech.

Limbora:

Umělecký kolektiv s mnohaletou tradicí. Členy souboru jsou studenti i pracující ze Slovenska a každopádně všichni členové mají rádi tradiční slovenské umění.
Ve svém repertoáru má soubor písně, hudbu a tance z celého Slovenska. Pestrá mozaika folklóru různých regionů nabízí odraz pestrobarevného obrazu Slovenska.
Soubor Limbora prezentuje svoje umění na festivalech v Čechách (Strážnice,Tuchlovice atd), na Slovensku ( Východná, Detva apod.) i v zahraničí ( Mexiko, Tchaiwan, EU).
Pro program v Paláci Akropolis jsme připravili tance z východního a středního Slovenska a choreografii Pozdrav Slovenska. Vedoucími souboru jsou Mária a Jaroslav Miňovi.


Předprodej lístků v kavárně paláce Akropolis.
240,-Kč v předprodeji
290,-Kč na místě


Foto ke stažení:
http://ftp.palacakropolis.cz/propagace/09_11_27_PlanetC_Vidiek/


Další info:
www.palacakropolis.cz

 

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 26.04.2024

Svátek má Oto

Citát pro dnešní den

Abys mohl vidět duhu, musí napřed přijít déšť.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz